A- A A+

"Ponosni smo jer nas prepoznaju po atletičarima"

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je Elzan Bibić osvajanjem bronzane medalje u trci juniora na Evropskom prvenstvu u krosu krunisao najuspešniju godinu u istoriji novopazarskog sporta.

“Izuzetna godina za naše atletičare i Elzana Bibića, koji je na radost svih pokazao da je povreda prošlost. Oborio je državne rekorde u tri discipline, apsolutni je pobednika Krosa RTS i imao je još sjajnih rezultata. Naš klub je jedan od najboljih u regionu, ponosni smo jer nas prepoznaju po atletičarima”, rekao je gradonačelnik na prijemu u Bibićevu čast.

“Zahvaljujući njihovim uspesima imamo i prelep stadion, pa postoje i uslovi za kvalitetan trening. To je organizovan klub, u kojem uprava i takmičari čine izuzetnu celinu, pa rezultati ne mogu da izostanu”, dodao je gradonačelnik.

Osim bronzane juniorske medalje na Evropskom kros prvenstu u Tilburgu, Bibić je ove godine na Svetskom juniorskom prvenstvu u Tampereu zauzeo šesto mesto na 1.500 i osmo na 5.000 metara, gde je bio treći, odnosno drugi među Evropljanima.

On je tokom 2018. oborio državne rekorde za juniore i mlađe seniore na 1.500 i 3.000 metara, kao i juniorski rekord na 5.000 metara.

“Hvala gradonačelniku na prijemu. Zadovoljan sam sezonom, krunisao sam juniorsku karijeru na predivan način. Trčao sam kvalitetno na Evropskom prvenstvu u Tilburgu i dokazao da sam u samom vrhu”, ocenio je Bibić.

Trener Rifat Zilkić naveo je da evropske i svetske medalje u atletici ne dolaze često u Novi Pazar i Srbiju, te da se Bibić pridružio Ivani Španović.

“Nismo prekinuli niz, nastavio je putem Amele Terzić i Teodore Simović. Pokušaćemo da u 2019. godini ostvarimo nekoliko olimpijskih i normi za Svetsko prvenstvo u Kataru. Osim seniora, imamo i oko 20 talentovanih dečaka i devojčica koji idu njihovim stopama. Četvrti smo klub u Srbiji, ali smo najuspešniji po broju osvojenih medalja”, zaključio je Zilkić.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops