A- A A+

“Pokreni se za posao” konkurs za bespovratna sredstva u preduzetništvu

U utorak, 23. januara ove godine u novopazarskom Kulturnom centru biće održan info dan u okviru programa „Pokreni se za posao”. Raspisan je i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u vrednosti do deset hiljada dolara, u cilju pokretanja sopstvenog biznisa za sve koji žele da razvijaju preduzetnički duh, inovativnost i kreativnost.

“Za sredstva će moći da aplciraju svi koji imaju dobru poslovnu, pre svega ekonomski održivu ideju. Info dan zakazan za utorak u 13 sati je prilika da zainteresovani pojedinci na licu mesta preuzmu obrazac za apliciranje, ali i da se informišu o načinu popunjavanja tog obrasca”, kazao je Fahrudin Koničanin, stručni saradnik za mala i srednja preduzeća u Odeljenju za Lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave za izvorne i poverene poslove. U LER-u očekuju dobar odziv građana i napominju da za sredstva mogu konkurisati svi koji teže da pokrenu neki oblik proizvodnje i poljoprivrednu delatnost.

Projekat “Pokreni se za posao” su 2009. godine pokrenule kompanija Filip Moris i organizacija ENECA, u želji da doprinesu smanjenju nezaposlenosti u Srbiji i podstaknu preduzetništvo u našoj zemlji.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops