A- A A+

Uručeni grantovi preduzetnicima

Razvojna agencija Srbije u ime Vlade Republike Srbije, realizuje projekat “Razvoj privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji“, u saradnji sa Američkom agencijom za medjunarodnu saradnju , Misija u Srbiji (USAID), koja finansira projekat. Danas je povodom toga u Novom Pazaru izvršena  dodela Plaketa korisnicima koji su dobili sredstva u prvoj godini projekta,kao i dodela ugovora novim korisnicima iz jedne od 12 opština koje su obuhvaćene projektom.

Misija USAID-a i Razvojne agencije Srbije u južnoj i jugozapadnoj Srbiji su jačanje malih i srednjih preduzeća , uspostavljanje veza izmedju firmi  u odabranim regionima, kao i novih, većih tržišta . Predstavnici USAID-a i Razvojne agencije Srbije, imali su sastanak sa predstavnicima SEDE, a zatim obišli fabriku  obuće, „Florida“, koja je uspešno implementisala projekat.

U nastavku posete , upriličen je prijem u kabinetu gradonačelnika, a zatim je pristupljeno podeli ugovora i plaketa.

Razvojna agencija Srbije uspešno je uspostavila kontakt u ovom delu Srbije, i prezadovoljni su jer su danas podelili 60 grantova za najuspešnije privrednike, kako one koji su već u poslu, tako i za početnike. Kako ističe direktorka Sektora za upravljanje projektima Razvojne agencije Srbije, Maja Pejčić, ovo nije njihov jedini projekat.

Ana Žegarac, koordinatorka projekta kaže kako  je mnogo državnih, regionalnih i lokalnih subjekata učestvovalo u  uspešnoj implementaciji projekta , ali i da su zadovoljni što su uposlili one kojima posao najviše treba.

SEDA već godinbama učestvuje u svim aktivnostima USAD-a u Novom Pazaru, tako da su oni i logičan partner za projekat razvoja malih i srednjioh preduzeća. Ovim programom 15 mladih preduzetnica započelo je sopstveni biznis, a kroz različite vidove pomoći 60 poslodavaca je proširilo svoje kapacitete.

Takav projekat je prema oceni gradonečelnika Nihata Biševca od velikog značaja za Novi Pazar. Biševać je na kraju zahvalio predstavnicima USAID-a, koji su, kako je rekao, dodelom grantova otvorili mogućnost za nova radna mesta.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops