A- A A+

Saradnja novopazarskih i turskih privrednika

Novopazarski privrednik Besim Rebronja u pregovorima je sa proizvođačem markirane obuće iz Turske, firmom „Ziljan“, o koperaciji i preuzimanju dela proizvodnje. Kako je istaknuto na zajedničkom sastanku proizvođača i predstavnika Gradske uprave, u proizvodnju će moći da se uključe i obućari iz Novog Pazara.

Turska firma Ziljan ima velike proizvođačke kapacitete i proizvodi obuću po najsavremenijoj tehnologiji. Kako je rečeno tokom sastanka, ova firma želi da proširi proizvodnju. Ovo je dobra prilika za novopazarsku firmu Ekstra Beso da učestvuje u proizvodnji đonova, a kasnije možda i finalnih proizvoda markirane obuće. Ukoliko bi došlo do poslovne saradnje očekuje se da bi u proizvodnju đonova mogli da se uključe i ostali novopazarski obućari.

Podršku ovakvom vidu razvoja biznisa i svakom vidu sklapanja poslovnih aranžmana, kroz različite vrste olakšica, pružice i gradska uprava Novog Pazara.

Do sada su proizvođači obuće od firme Ziljan kupovali repromaterijal, a, kako se očekuje, proširivanje proizvodne će olakšati posao i unaprediti dosadašnju saradnju, kako novopazarskim, tako i proizvođačima iz Turske. Firma Ziljan ovih dana izlaže svoje proizvode u hotelu Saz.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops