A- A A+

Novi Pazar na Sajmu turizma u Beogradu

Pod sloganom "Gde još niste bili" sutra u Beogradu počinje Međunarodni sajam turizma na kome će između ostalog biti predstavljeni veliki turistički potencijal - prirodna bogatstva i lepote, kao i kulturno-istorijsko nasleđe Srbije, a sve to će posetioci moći da pogledaju u hali četiri, gde će se posetiocima predstaviti i turistička organizacija Novi Pazar.

Turistička ponuda Srbije biće, kao i svake godine, predstavljena u hali četiri Beogradskog sajma gde će biti i štand Turističke organizacije Novi Pazar. Prema rečima člana Gradskog veća Seadetina Mujezinovića sve je spremno da se Novi Pazar predstavi u najlepšem svetlu.

„Ove godine mnogi novopazarski ugostitelji će predstaviti svoje smeštajne kapacitete, poput kompanije Dragolovčanin i hotela Tadž, zatim posetiocima će se predstaviti i hotel Vrbak i Ras na Pazarištu, kao i Mujen sa svojim apartmanima na Kopaoniku. Predstavićemo i najkvalitetnije mantije ali i ostala tradicionalna jela po kojima smo poznati. Sve goste zabavljaće ansambl Derman“ – najavio je Mujezinović.

Dan za zvaničnu prezentaciju Novog Pazara je subota 20.februar kada će u 15h na štandu biti upriličena promocija tradicionalne hrane, muzike i doboropoznatog gostoprimstva.

Ove godine na Sajmu turizma predstaviće se 55 zemalja sveta, a prvi put svoju ponudu prestaviće Namibija i Malezija. Ove godine organizatori očekuju da će Sajam tokom četiri dana posetiti više od 70.000 posetioca.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops