A- A A+

Novi posao za dvadeset lica

 "Održive zajednice u Sandžaku, od  mere do karijere" projekat je kojim će biti obezbeđeno 20 novih radnih mesta za naše građane, i to za lica iz najranjivijih kategorija: mlade do 30 godina, Rome i povratnike po Sporazumu o readmisiji. Projekat "Od mere do karijere" finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Nemačke a realizuju ga  Grad Novi Pazar i Opština Tutin, uz podršku Nemačke agencije za razvoj (GIZ), Muslimanskog humanitarnog društva "Merhamet Sandžak", Agencija "Seda" i beogradski  IDC.


"Angažovanjem lica u 20 postojećih firmi obezbeđujemo  isto toliko radnih mesta, uz to što je projektom predviđeno i osnivanje dva socijalna preduzeća. Cilj  današnjeg skupa jeste da objasnimo zainteresovanima kako da konkurišu.Potom sledi primena programa edukacije za pravljenje biznis planova, jer firme treba da budu održive", kazao je član Gradskog veća Grada Novog Pazara, Fevzija Murić. On je podsetio da je sličan projekat realizovan i u 2018. godini, kada je takođe izvor prihoda za svoje  porodice obezbedilo 20 ljudi.                                               

Javni poziv za ovogodišnji projekat  traje do petka,  22. novembra.Svi prijavljeni biće kandidati za pravljenje biznis planova, koji se na kraju biraju sistemom bodovanja.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops