A- A A+

Puna podrška ženama na selu

Color Media Communications organizovala je u Novom Pazaru trribinu "Žene žive i na selu” u okviru istoimene kampanje. Cilj je osnaživanje žena u ruralnim predelima, a kampanja je simbolično pokrenuta 8. Marta ove godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Tribina "Žene žive i na selu" održana u Novom Pazaru, deveta je po redu u 2019 godini, a o poteškoćama i načinu života žena sa ruralnog područja govorile su Sabiha Holić (selo Brezovica), Adela Nedović (Sebečevo), Tanja Alempijević (Polokce) i Milka Slović (Deževa).

Poruku je ovim povodom uputila i predsednica Skupštine Grada Novog Pazara Ifeta Radončić, podećajući da su “žene iz ruralnih krajeva sigurno u mnogo težem položaju od žena koje žive u gradu, te da im treba pružiti maksimalnu podršku i dati uslove kako bi, koristeći potencijale, menjale svoj položaj, pomgle porodici i čitavoj zajednici”.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops