A- A A+

Dirljiv međugeneracijski susret na obostrano zadovoljstvo

Polaznici novopazarskih vrtića družili su se sa korisnicima usluga Gerontološkog centra, u okviru projekta „Međugeneracijska solidarnost“ Minstarstva bez portfelja, resora za demografiju i populacionu politiku i Grada Novog Pazara. Zanimljivom druženju iz koga je iznedreno dragoceno iskustvo za sve učesnike prisustvovao je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Predivna je slika današnji susret generacija. Grad brine o svim generacijama, kako onajmlađim tako i o najstarijim sugrađanima i zato se družimo u okviru ove posebne prilike. Osluškujemo šta je to najstarijima među nama potrebno kako bi svoje vreme provodili kvalitetno i bezbrižno, imajući u vidu da je starost prirodno i dragoceno doba koje čoveku predstoji”, rekao je gradonačelnik Biševac ovim povodom.

Radost najstarijih sugrađana upotpunjena je idejom da im najmlađi posetioci uruče poklone, što je učinjeno na obostrano zadovoljstvo. Ni jedni ni drugi nisu skidali osmeh sa lica, nagoveštavajući da bi međugeneracijsko druženje moglo postati zanimljiva praksa. Usluge Gerontološkog centra u Novom Pazaru, prema rečima direktora Envera Dace, koristi 77 starih lica. “U okviru projekta je zamišljeno da posete budu uzajamne što je sjajno. Za naše korisnike ovo je važan dan jer prilika da ugoste decu iz vrtića upotpunjuje bogatu listu njihovih svakodnevnih aktivnosti i druženja”, zaključio je Daca.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops