A- A A+

Plakete i novčane nagrade za najbolje

Grad Novi Pazar je po prvi put ove godine nagradio najbolje učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola, koji su predstavljajući svoju školu, generaciju i grad na republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2018. osvojili neko od prva tri mesta. Grad je đacima i njihovim nastavnicima želeo da na ovaj način oda posebno priznanje. Plakete i novčane nagrade najuspešnijima uručio je gradonačelnik Nihat Biševac.

„Iz godine u godinu, prepoznavši značaj obrazovanja, ulažemo sve više u kvalitet nastave, u uslove rada učenika i nastavnika u školama na teritoriji Novog Pazara. Obrazovanje je najveća investicija u budućnost svakog pojedinca ali i celog grada. Vi koji nas znanjem, i rezultatima na takmičenjima iz različitih oblasti nauke najsvetlija ste budućnost zajednice. Čestitam učenicima, nastavnicima i profesorima ali i direktorima i svim vašim porodicama, jer je rezultate moguće postići samo zajedničkim radom, uz mnogo truda i odricanja“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši da će grad nastaviti da se zalaže za unapređenje uslova u kojima će se generacije učenika i studenata obrazovati i usavršavati. Budžetom Grada Novog Pazara za narednu godinu opredeljeno je još više novca za obrazovanje u odnosu na 2018.

Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim nastavnicima i profesorima koji su zajedničkim zalaganjem ostvarili zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima u nekoj oblasti uručene su novčane nagrade i plakete. Za osvojeno 3. mesto na nekom od takmičenja republičkog ili međunarodnog karaktera, učenici osnovnih i srednjih škola nagrađeni su sa po 8 000 dinara, svaki drugoplasirani dobio je 9000 dinara, a za najbolje, osvajače prvog mesta grad je ove godine izdvojio po 10 000 dinara. Nastavnici i profesori koji su decu delegirali i pripremali za takmičenja, preuzimajući na taj način na sebe veoma odgovoran zadatak, nagrađeni su sa po 12 000 dinara.

Grad će, kako je najavio gradonačelnik Nihat Biševac, od sledeće godine stipendirati i najbolje novopazarske studente.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops