A- A A+

Saradnja sa školama u Bosni i Hercegovini

Pomoćnik ministra obrazovanja i direktori osnovnih škola Hercegovačko - neretvanskog kantona posetili su Novi Pazar.
„Danas smo u Novom Pazaru u okviru inicijative koju je započeo naš kantonalni ministar obrazovanja Adnan Velagić. Namera je da povežemo osnovne škole Novog Pazara sa školama u gradovima kantona (Mostar, Konjic, Jablanica, Čapljina,Stolac), a sa ciljem da sarađujemo u okviru nastavnih programa i povezujemo mlade da realizuju zajedničke ideje i da se druže“, kazao je Edin Idrizović, predsednik aktiva direktora Hercegovačko – neretvanskog kantona.
 
Članica Gradskog veća grada Novog Pazara Denisa Curić izrazila je zadovojlstvo što Novopazarci imaju prilku da ugoste svoje prijatelje iz BIH i što je na pomolu saradnja na obostarno zadovoljstvo.
 
„Zahvalnost ministru Velagiću koji je svojom nedavnom posetom otvorio neke puteve saradnje. Prisustvujemo okupljanju direktora škola iz BIH i iz Novog Pazara jer su najbolji putevi saradnje upravo putevi koji se ostvaruju na polju obrazovanja i kulture. Mostove koje gradimo negovaćemo i u budućnosti, a danas želimo da definišemo načine partnerstva među školama, kroz obrazovne procese ali i nenastavne aktivnosti“, rekla je Curić.
 
Zadovoljstvo saradnjom izazio je i direktor OŠ „Bratstvo“, Dejan Kulundžić, ističući da je povezivanje mladih potencijal ovog regiona.
 
Delegcija Bosne i Hercegovine obišla je, tokom poosete i bilblioteku „Dositej Obradović“.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops