A- A A+

Maksimalna podrška Republičkog geodetskog zavoda

Direktor Republičkog geodetskog zavoda, mr. Borko Drašković, sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara, gospodinom Nihatom Biševcem, kako bi razgovarali o aktuelnoj situaciji u gradu i projektima koji su u toku. Gradonačelnik Biševac je tom prilikom upoznao direktora sa trenutnim stanjem u Novom Pazaru, sa posebnim osvrtom na projekat izrade Generalnog urbanističkog plana (GUP) i studije saobraćaja u gradu.

Mr. Borko Drašković je predstavio rezultate rada Službe za katastar nepokretnosti u Novom Pazaru i planove Republičkog geodetskog zavoda u vezi sa unapređenjem sistema upravljanja nepokretnostima u Srbiji, kao i važnu ulogu geoprostornog sistema podataka u tome. Zaključeno je da je Služba za katastar nepokretnosti u Novom Pazaru spremna i voljna da pruži maksimalnu podršku realizaciji planova grada, a infrastruktura Republičkog geodetskog zavoda stoji im na raspolaganju.

Tom prilikom, mr. Borko Drašković se u ime organizatora zahvalio gradonačelniku Nihatu Biševcu na pomoći u realizaciji Konferencije za urbanizam i održivi razvoj, koju su organizovali Savez urbanista Srbije i Republički geodetski zavod, uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Foto galerija

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops