A- A A+

Održana konferencija za ponuđače u sistemu javnih nabavki

Novi Pazar je drugi grad u Srbiji u kome je USAID uz podršku Privredne komore Srbije  organizovao  konferenciju za privredna društva koji su potencijalni ponuđači u procesu javnih nabavki.

„Kroz ovakve konferencije uspostavljamo bolju komunikaciju između ponuđača i naručilaca. Kroz ovakve konferencije, Novi Pazar je lider  u uspostavljanju  transparentnijeg postupka javnih nabavki. Nama je drago što možemo da podržimo unapređenje vaših kapaciteta na lokalnom nivou ali i da pomognemo ponuđačima da o samom postupku nauče više“, rekla je Džeklin Vilijams - Bridžers, direktorka USAID programa za unapređenje javnih nabavki.
Ovakve konfrencije su veoma značajne za lokalne zajednice.


„Cilj nam je unapređenje konkurentnosti u postupku javnih nabavki ali i bolja komunikacija između ponuđača i naručilaca. Postaće praksa da svi potrncijalni ponuđači budu informisani o planu javnih nabavki, o postupcima izmena, jer želimo da svi imaju jednake šanse a da odaberemo najkvalitetniju ponudu“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.


Projekat za unapređenje javnih nabavki je petogodišnji projekat koji će raditi na jačanju upravljanja i nadzora and postupkom javnih nabavki. Projekat će nastojati da unapredi planiranje, raspisivanje tendera i realizaciju javne nabavke ali i da pomogne da se zakonski okvir i nadzor u javnim nabavkama što delotovrnije sprovodi.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops