A- A A+

Ministarka prosvete u Novom Pazaru

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i predstavnici lokalne samouprave Novog Pazara razgovarali su danas o realizovanim projektima i budućim planovima za unapređenje obrazovanja u ovom kraju.

Ministarka Đukić Dejanović je nakon sastanka u Gradskoj upravi obišla obrazovne ustanove koje su u prethodnom periodu rekonstruisane i najavila da će Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije podžati buduće projekte lokalne samouprave.

“Izgradnjom vrtića (‘Naše dete’) će biti poprilično rešen problem predškolskog obrazovanja, mada još preko 400 mališana čeka obdanište.", rekla je ministarka.

Nihat Biševac ocenio je da je u prethodnom periodu puno toga urađeno u oblasti obrazovanja, navodeći rekonstrukcije Gimnazije, osnovnih škola “Desanka Maksimović” i “Bratstvo”, kao i izgradnju vrtića “Naše dete”.

“Kupili smo i plac, dobijeni su i lokacijski uslovi, a do kraja godine očekujemo i građevinsku dozvolu za osnovnu školu u Šutenovcu. U narednoj godini nam predstoji da apliciramo za sredstva za izgradnju te škole. Njenom izgradnjom bismo rešili problem preopterećenosti Osnovne škole ‘Vuk Karadžić’ koju pohađa 1.700 učenika”, rekao je Biševac.

Delegacija je, nakon sastanka u Gradskoj upravi, otvorila IKT Film fest. obi[la radove na iygradnji vrtića "Naše dete", OŠ "Bratstvo" i Gimnaziju.

 

Foto galerija

 

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops