A- A A+

Svečana sednica parlamenta u znaku priznanja zaslužnim građanima

Ovogodišnji laureati Povelje grada Novg Pazara su Elvir Švakić, za izuzetan doprinos afirmaciji Novog Pazara u inostranstvu, dr Igor Kovačević za iskazanu humanist Rizah Trtovac

Za izuzetan doprinos humanitarnom radu (posthumno), odlučeno je na svečanoj sednici Skupštine. Na zasedanju upriličenom povodom obeležavanja 562. rođendana Novog Pazara lokalni parlament usvojio je i predlog da Plaketa grada pripadne Semihi Kačar, za izuzetan doprinos razvoju ljudskih prava, Slađani Novosel, za izuzetan doprinos novinarstvu, Ljiljani Kostić, za izuzetan doprinos humaitarnom radu i Mukadesu Kašoviću, za iskazanu humanost.

“Čestitam svim sugrađanima Dan grada. "U proteklih godinu dana realizovali smo niz značajnih projekata. Nastavljen je kontinuitet stvaranja najboljih uslova života za naše građane. Neki projekti su završeni, neki započeti, a ukupna vrednost investicija u naš grad prelazi 160 miliona evra. Obuhvaćene su sve oblasti od zdravstva, kulture i obrazovanja do sporta. Brojni ljudi doprineli su, svojim rezultatima,promociji Novog Pazara na najbolji način, ne samo u zemlji već i mnogo šire. Odlučili smo da danas priznanjima koja dodeljujemo odamo počast nekima od njih", rekao je gradonačelnik Biševac u obraćanju tokom svečane sednice.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops