A- A A+

Grad Novi Pazar i MOS potpisali ugovor o izgradnji atletskog stadiona

Šef kabineta gradonačelnika Fahrudin Mekić rekao je posle potpisivanja ugovora o izgradnji atletskog stadiona u Novom Pazaru da veruje da će taj grad postati regionalni sportski centar.

„Ovo je veliki dan za sve. Dobićemo stadion po najvećim standardima, jedan od najboljih u državi. Verujem da će Novi Pazar biti sportski centar ne samo Srbije, već i regiona", rekao je Mekić.

Ugovor o izgradnji atletskog stadiona u Beogradu su danas potpisali Grad Novi Pazar i Ministarstvo omladine i sporta.

"Pazar je grad mladih, grad ljubitelja sporta. Na ovaj način pokušavamo da uputimo omladinu na pravi put, nadoknadimo ono što u prošlosti nisu imali. To se, pogotovo, odnosi na naše najistaknutije takmičare, poput Amele Terzić ili Asmira Kolašinca", kazao je Mekić.

Mekić je naglasio da će stadion ispunjavati standarde za najveća seniorska takmičenja na Balkanu i najprestižnije juniorske manifestacije u Evropi.

"Ovo je uvertira za velike sportske događaje. Osim glavne, predviđeno je i postojanje pomoćnih staza, kao i prostor za sve bacačke i skakačke discipline", istakao je Mekić.

Pomoćnik gradonačelnika, Faruk Suljević, predstavio je kako će se odvijati izgradnja atlestkog stadiona: “U prvoj fazi biće izgrađena i manja tribina ispod koje će biti smještene svlačionice, sudijske i doping sobe i druge pomoćne prostorije.“

Vrijednost radova je 82,9 mil. din. od čega ministarstvo omladine i sporta plaća dvije trećine a grad Novi Pazar jednu trećinu.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops