A- A A+

Skupština usvojila Nacrt budžeta za narednu godinu

Odbornici lokalnog parlamenta, glasovima većine usvojili su prijedlog Nacrta budžeta grada Novog Pazara za narednu godinu koji je projektovan na nešto više od 2 milijarde i 568 miliona dinara.

Kako je i ranije saopštio gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović budžet za narednu godinu je restriktivan ali i razvojni i socijalno odgovoran. Odgovarajući na prozivke odbornika opozicije gradonačelnik Mahmutović je istakao da su razvoj i štednja osnovni principi na kojima se zasniva budžet za narednu godinu koju je on okarakterisao kao godinu infrastrukturnih ulaganja i razvoja Novog Pazara.

Odbornici su odlučili da Skupština Novog Pazara kao zajednički stav bošnjačkih partija Državnom vijeću tužilaca, Skupštini Srbije i Vladi uputi protestno pismo zbog, kako su istakli, kršenja Ustavom garantovanih prava Bošnjaka prilikom izbora javnih tužilaca u Višem i Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru. Na sjednici je takođe usvojen i prijedlog Strategije razvoja sporta za period do 2018. godine, te odluka o dodjeli poslovnih prostorija Republičkom zavodu za statistiku, kao i novosnovanom JKP “Parking servis”.

Odlukom Skupštine grada Ljiljana Lešević imenovana je za vršioca dužnosti direktorke Turističke organizacije Novi Pazar umjesto danas smjenjenog Radoslava Kikovića. Za odbornicu Sandžačke demokratske partije Amru Hodžić Jejnu to je pokazatelj da vlast vodi računa i o rodnoj ravnopravnosti, ali i da na odgovorna mjesta dolaze mladi i školovani ljudi.

Odbornici su usvojili i prijedloge o izmjenama i dopunama odluka o opštinskim administrativnim taksama, te izmjene i dopune odluke o dozvoljenoj spratnosti za objekte koji su u procesu legalizacije.

Izvor: rtvnp.rs

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops