A- A A+

U rekordnom vremenu obezbeđeni uslovi za prijem pacijenata

Prema rečima Nedžada Eminovića, koordinatora za opremanje bolnice, za kratko vreme su angažovani svi raspoloživi kapaciteti kao bi se ispunili uslovi za formiranje specijalne Kovid bolnice.

"U rekordnom roku smo obezbedili sve uslove za prihvat pacijenata. U susret nam je izašla i Vojska Srbije koja je obezbedila krevete, a iz Specijalne bolnice Novopazarska banja dobili smo natkasne, ćebad i ostalu opremu. Škola, po proceni stručnjaka i inspekcijskih službi, zadovoljava sve uslove za smeštaj ljudi jer su obezbeđeni svi optimalni i zakonom propisani uslovi. Već sam rekao da su odvojene sobe i sanitarni čvorovi za žene, od prostorija iste namene za muškarce. Osim toga, dve spavaone određene su za decu,  a za sve koji žele da tokom boravka u bolnici obavljaju namaz, predviđena je adekvatna prostorija", kazao je Eminović.

Novopazarac, proslavljeni košarkaš Mirsad Jahović poklonio je specijalnoj bolnici za zbrinjavanje Covid pozitivnih građana sa lakšom kliničkom slikom, donaciju u vidu 300 ćebadi, 300 posteljina sa jastucima i 1000 zaštitnih maski. Uslugu šivenja maski obavila je firma "Empex", u vlasništvu Omera Rašljanina

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops