A- A A+

VAŽNE INFORMACIJE   |   OBAVEŠTENJA   |   GRADSKI ŠTAB  |   DOKUMENTA  |  VAŽNI TELEFONI

Gradski štab ograničio rad kladionica i kockarnica do 21h

04.11.2020.

Na današnjoj sednici, Štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara je u cilju smanjenja rizika od širenja zarazne blesti COVID19 na teritoriji grada Novog Pazara, doneo naredbu koje se ograničava radno vreme priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću - kladionica, klockarnica i slično, tako da ti objekti neće raditi od 21h do 6h narednog dana. Primenu mera kontrolisaće Odeljenje za inspekcijske poslove kao i Odsek za sanitarni nadzor iz Kraljeva. Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Obaveštenje

02.11.2020.

Zbog pogoršanja epidemiloške situacije, u skladu sa Uredbom Vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid 19 (Član 9a), a u cilju preventivnog delovanja, radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno je do 21h u zatvorenim delovima objekata.

Saopštenje

27.10.2020.

U cilju preventivnog delovanja i suzbijanja pandemije virusa Covid 19, a u skladu sa merama Vlade Srbije, na teritoriji Novog Pazara će u narednom periodu biti pojačan nadzor privrednih subjekata, kao i kontrola poštovanja mera na javnim mestima, saopšteno je nakon sednice Stručno operativnog tima Štaba za vanredne situacije. Posebnan apel građanima odnosi se na suzdržavanje od organizacije i prisustva bilo kakvoj vrsti proslava, uz napomenu da će inspekcijske službe ovakav vid okupljanja najstrožije kontrolisati. Nadležne inspekcijske službe kontrolisaće i primenu propisa kojim je obavezno nošenje zaštitne maske a fizička udaljenost između lica mora biti dva metra. Štab apeluje na sve građane, da odgovornost prema sebi i svojim namilijima pokažu odustajanjem od bilo kakvih okupljanja i kontakte sa okolinom svedu na neophodni minimum, čime će uticati na usporavanje širenja virusa Covid 19 i smanjenje pritiska na zdravstveni sistem.
 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops