A- A A+
Gradonačelnik prisustvovao promociji grada Burse Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac prisustvovao je u Beogradu manifestaciji “Pre... Read more...
Konkursi za sufinansiranje projekata humanitarnih organizacija i medija, podrška studentima i poljoprivredi Na prvoj ovogodišnjoj sednici Gradskog veća grada Novog Pazara usvojen je predlog o raspisiv... Read more...
Jedinstveno upravno mesto - korak do lakšeg ostvarivanju prava građana U okviru projekta "Formiranje jedinstvenog upravnog mesta" deo  Odeljenja za društvene d... Read more...
Veće usvojilo odluku o formiranju jedinica civilne zaštite Član Gradskog veća Mirsad Jusufović osvrnuo se, nakon današnje redovne sednice Gradskog ve... Read more...
Novi Pazar dobija kliničko - bolnički centar Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na bolničkom centru u Novom Paza... Read more...

er eng pdr ppov eng Savet za bezbednost grada Novog Pazara Uzmi račun i pobedi

 

Zabranjen rad bazena, wellness i spa centara i svih javnih kupališta

Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara, usvojenom na današnjem zasedanju, zabranjuje se rad bazenima,wellness i spa centrima i javnim kupalištima na teritoriji grada. Kontrolu pimene mere zabrane vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave  za izvorne poslove Grada Novog Pazara.

Održana prva sednica Štaba za vanredne situacije u 2020. godini

U okviru prve redovne sednice lokalnog Štaba za vanredne situacije u 2020. godini, usvojen je Predlog Odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za Grad Novi Pazar.
 
„Odluka obuhvata sve društvene činioce čije delovanje u vanrednim uslovima može biti od značaja. Tu se pre svega misli na vlasnike građevinskih firmi, kao i ugostiteljskih objekata sa smeštajnim kapacitetima. Obuhvata i sve druge subjekte koji mogu biti od pomoći“, rekao je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Naser Crnovršanin. 
 
 Na sednici je prezentovan i analiziran izveštajo radu Štaba za vanredne situacije za proteklu godinu.

Postavite pitanje gradonačelniku

 

Dr. Meho Mahmutović, Gradonačelnik Novog Pazara
captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Prijem građana

Svake srede od 07.30h do 09h u prostorijama Gradske uprave u ulici Stevana Nemanje br. 2, treći sprat. 

Odgovori na postavljena pitanja

 

 

 

Posao za više od 500 građana

Gradonačelnik Nihat Biševac i direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Fahrudin Đekić uručili su polaznicima stručne prakse i korisnicima sredstava programa zapošljavanja ugovore kojim se obezbeđuje podsticaj za radno angažovanje lica sa evidencije nezaposlenih. Ukupna vrednost programa je oko 66 miliona dinara.

Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da Flijala NSZ, sa kojom Grad ima izuzetnu saradnju, jedna je od tri najuspešnije filijale u Srbiji.
„Posebno treba istaći zalaganje direktora Fahrudina Đekića i njegovih saradnika, koji doprinose da se nezaposlenost u Novom Pazaru smanji. Grad svojim sredstvima, a u saradnji sa NSZ finansira određene programe u cilju zapošljavanja građana, nastojeći da smanji obim problema koji je prisutan u celoj zemlji“, rekao je gradonačelnik Biševac.


Ugovori dodeljeni danas deo su različitih programa, od samozapopšljavanja, stručne prakse i novozaopšljavanja do programa javnih radova.
„Ugovorima je obuhvaćeno preko 500 ljudi koji su dobili posao. Do kraja godine nas kroz dodatne programe očekuju radna mesta za još jedan broj nezasposlenih lica. U rešavanju ovog pitanja priznanje treba odati i domaćim poslodavnima koji zapošljavaju nove snage, pružajući priliku mladim, često fakultetski obrazovanim ljudima bez radnog iskustva. Preko programa stručne prakse veliki broj mladih načini prve profesonalne korake, donoseći potom odluku o tome da li će nastaviti saradnju sa poslodavcem ili pokrenuti sopstveni posao“, zaključio je gradonačelnik Nihat Biševac.

Dokumenti

 

 

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika