A- A A+
Novi zakon o transfuzijskoj medicini: Krv će čekati pacijente Od 1. januara ove godine započela je puna primena novog Zakona o transfuzijskoj medicini, kojim se ... Read more...
Gradonačelnik Biševac čestitao Novu godinu Gradonačelnik Nihat Biševac uputio je građanima Novog Pazara čestitku povodom nastupajuće... Read more...
Okončan projekat Novi Pazar – novi poslovi Prezentacijom rezultata u Kulturnom centru, uspešno je okončan trinaestomesečni projekat&nb... Read more...
Deca bez roditeljskog staranja na tradicionalnom novogodišnjem druženju sa gradonačelnikom Odlukom gradonačelnika deci bez roditeljskog staranja dodeljeni su poklon paketići i sredstva u iz... Read more...
Danas zaseda komisija za raspodelu sredstava medijima Komisija za ocenu projekata pristiglih na osnovu javnog poziva za sufinansiranje medijskih sadržaja... Read more...

er eng pdr ppov eng Savet za bezbednost grada Novog Pazara Uzmi račun i pobedi

 

Postavite pitanje gradonačelniku

 

Dr. Meho Mahmutović, Gradonačelnik Novog Pazara
captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

 

Odgovori na postavljena pitanja

 

Pitanje 01. Postovani gradonačelniče, ne znam da li ste upoznati da je na šetalistu iza Sport vision prodavnice ...

Postovani gradonačelniče, ne znam da li ste upoznati da je na šetalistu iza Sport vision prodavnice, bivšeg doma vojske otvorena diskoteka na otvorenom. Poslednjih nekoliko nedelja mi stanari ne spavamo. Prijavljivali smo problem policiji, oni dođu, ovi ugase muziku i posle ponovo puste. Nama se u stanovima ne čuju televizori kada se tu pusti muzika. Sinoć je bio koncert do 23:20h. Deca koja su prva smena u školi su čekala da se završi da bi zaspala. Kad je koncert završen oni su pustili muziku do 03h mi nismo spavali. Da li ste u mogućnosti da nam pomognete i mogu li oni uopste u onoj rupi da drže takav lokal? Vama pišemo jer mi stanari smo se uverili da je policija neefikasna.

Hvala

 


Poštovani,

Naša inspekcija je izlazila na teren i dala je nalog ovlašćenoj agenciji za merenje buke da izađe na teren i izmeri jačinu buke. Oni će doći sledeće nedelje i po njihovom izveštaju će se dalje postupiti. Inspekcija je takođe napisala prijavu vezanu za radno vreme, ali nema mehanizme na osnovu kojih bi lokal zatvorili.

Nadamo se da će se ovaj problem u što kraćem roku rešiti.

Pitanje 02. Uvaženi, Sigurna sam da veliki broj radnika u opštini koristi mali kameni most koji vodi od opštine ...

Uvaženi,

Sigurna sam da veliki broj radnika u opštini koristi mali kameni most koji vodi od opštine ka katastru, upravi prihoda i drugim službama, a da ne govorim o ogromnom broju dece koja isti svakodnevno prelaze, jer im skraćuje put do gimnazije i okolnih škola. Most je kao što sigurno znate već duzi vremenski period u očajnom stanju, pa me zanima da li se planira njegova rekonstrukcija, jer on ne samo što je oštećen, već je i opasan, pogotovo stepenište.

Smatram da to ne iziskuje velika ulaganja i da može za jedan dan da se sredi, samo ako za to postoji volja. 

S poštovanjem

 


Poštovana,

Hvala Vam na javljanju i interesovanju da zajednički rešavamo probleme u gradu. Što se tiče tog mosta, odrađeni su predmer i predračun a trenutno se radi i projekat. U što skorijem roku će se krenuti u njegovu potpunu rekonstrukciju.

Srdačan pozdrav.

Pitanje 03. Zdravo uvaženi gradonačelniče. Hteo sam ovim putem da Vam uputim molbu za jednu akciju koju mislim da Vi možete ...

Zdravo uvaženi gradonačelniče.

Hteo sam ovim putem da Vam uputim molbu za jednu akciju koju mislim da Vi možete da pokrenete u ime grada a to je da uz pomoć nevladinih organizacija okupite mlade srednjoškolce i studente da zajedničkom akcijom nabavite sadnice i zajedno svi pošumimo Parničko brdo i Boriće radi zaštite životne sredine i lepšeg izgleda našeg grada. Što će naravno doprineti i lepšem izgledu grada.

Hvala

 


Poštovani,

Hvala Vam na poslatom predlogu. Možete li nam reći na koju stranu parničkog brda mislite?

Da bismo mi videli čije su parcele i gde je moguće a gde ne raditi pošumljavanje.

 

Pitanje 04. Molba uvaženom gradonačelniku Nihatu Biševcu da pomogne uklanjanje deponije u užem centru grada, ulica Rifata ...

Molba uvaženom gradonačelniku Nihatu Biševcu da pomogne uklanjanje deponije u užem centru grada, ulica Rifata Burdževica poviše hotela Tadž. 

 


Poštovani,

Prosledili smo Vaš problem JKP “Čistoća”. Sa tom zgradom je problem što u gradnji nije obezbeđen prostor koji bi služio za odlaganje otpada. Obzirom da to nije urađeno, sada postoje dve kante koje ne zadovoljavaju potrebe stanara zgrade.

Takođe, ja sam Vaš mail je prosleđen direktoru JKP “Čistoća” Eminu Omeroviću koji će Vas kontaktirati.

U nadi da ćemo naći najbolje rešenje za Vaš problem, srdačno Vas pozdravljamo!

 

Pitanje 05. Postovani Gradonačelniče, veoma ću se iznenaditi ako uopšte i otvorite ovu moju poruku, a kamoli je pročitate ...

Postovani Gradonačelniče, veoma ću se iznenaditi ako uopšte i otvorite ovu moju poruku, a kamoli je pročitate, ali rekoh sebi hajde ipak da pokušam. Imam za Vas dva pitanja:

1. Zbog čega u svim opštinama širom Srbije ženama koje nisu u radnom odnosu, nakon rođenja deteta opština daje 10.000 din. mesečno, plus materinsko koje dobija od države, a kod nas to nije ni u planu?

2. Kada će (verovatno nikad) moći kod nas po završetku školovanja da se "insan" zaposli i da radi posao za koji se i školovao? Npr. ja sam diplomirani profesor fizike i informatike, znam nekoliko mesta gde treba profesor, javim se-izmišljaju neke razloge, a posle čujem da su primili nekog "svog" pa do kad više to, pa narod je nezadovoljan poštovani gradonačelniče?! Molim Vas uzmite u obzir malo potrebe naroda, malo prošetajte gradom vidite šta narod hoće, mnogo je naroda bez posla- a tu je odmah nezadovoljstvo.

S poštovanjem.

 


Poštovana,

Grad Novi Pazar funkcioniše u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije pa u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti grad je opredeljen za pomoć ugroženim porodicama i pojedincima, ali preko Centra za socijalni rad u zavisnosti od ispunjenosti uslova koji su Zakonom predviđeni. Skupština grada Novog Pazara je donela Odluke koje tretiraju ovu materiju (materijalna pomoć), ali obzirom da niste o sebi dali nikakve podatke osim imena i prezimena (koje se ne objavljuje), mi na osnovu Vašeg dopisa ne možemo da utvrdimo da li Vi ispunjavate bilo kakve uslove koji su predviđeni Odlukama. Grad je samoinicijativno doneo i niz sledećih odluka na koje Vi imate pravo ukoliko ispunjavate potrebne uslove: Odluku o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu pomoć porodici u kojoj se rode blizanci – dvoje ili više dece, Odluka o pravima na jednokratnu novčanu pomoć po rešenju gradonačelnika, Odluka o ostvarivanju prava na novačnu pomoć dva puta godišnje samohranim roditeljima, Odluka o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu pomoć porodici sa petim i svakim narednim novorođenim detetom i Odluka i finansiranju celodnevnog boravka dece samohranih roditelja u PU Mladost.

Što se tiče mogućnosti zaposlenja napominjemo činjenicu da je od strane ovlašćenih organa Republike Srbije donet Zakon o zabrani zapošljavanja, a posebno ističemo činjenicu na koju se pozivate za zaposlenje u školi da su škole pod direktnom upravom resornog Ministarstva Vlade Republike Srbije, tako da grad Novi Pazar nikako ne može uticati na prijem niti zaposlenje u obrazovnim institucijama.

Srdačan pozdrav

Pitanje 06. Esselamu alejkum i moje poštovanje g-dine Biševac. Biću kratak i nadam se precizan.  Naime, već duže ...

 

Esselamu alejkum i moje poštovanje g-dine Biševac. Biću kratak i nadam se precizan. Naime, već duže vremena, devojčica romske nacionalnosti uzurpira pešake, automobile, kamione i autobuse na autobuskoj stanici tako što iskače na haubu, baca se na auta ili leže po sred puta. Obzirom da policija ne radi ništa po tom pitanju, odlučih da se obratim najhavijeznijem i pre svega najboljem gradonačelniku i čoveku koji je do sada bio gradonačelnik. Nadam se da ćete naći za shodno da alarmirate odgovarajuće službe da reše ovaj problem, jer neko će je sigurno udariti, pregaziti i sebi napraviti veliki problem.

P.S. letos je ova devojčica nosila džepni nož sa sobom i plašila decu koja su se vraćala iz škole, među tom decom je bila i moja ćerka​. Hvala Vam unapred i znam da sam se obratio pravom insanu. Ukoliko želite poslacu vam i fotku kao dokaz moje priče.

 


Poštovani,

Hvala Vam na javljanju. Već smo upoznati sa ovim problemom, ali mi ne možemo ništa da uradimo po tom pitanju, već samo policija. Prosledićemo Vašu prijavu policiji I zamoliti za reagovanje.

Srdačan pozdrav

Pitanje 07. Molim Vas da imate razumevanja za izgradnju prostorije VI MZ, koja stoji više od 25 godina zatvorena...

Molim Vas da imate razumevanja za izgradnju prostorije VI MZ, koja stoji više od 25 godina zatvorena. Ispred nje se nalazi čuvena Halimača, prirodno bogatstvo kojoj treba redovno održavanje higijena ispravnosti vode za piće meštanima. Nisu velika ulaganja, a vratili bi stari sjaj MZ gde bi se okupljali penzioneri i omladina. Da naglasim ,da smo svi glasali za Vas, i tako na ovaj način uzvratite naše veliko poverenje u Vas, prvog čoveka našeg grada.

 


Poštovana,

Hvala Vam na javljanju. Potrudićemo se da rešimo problem koji ste prijavili i da sredimo prostorije VI mesne zajednice.

Srdačan pozdrav

Pitanje 08. Dobar dan poštovani gradonačelniče i moj nekadašnji nastavniče. Ja radim već nekoliko godina u Austriji...

 

Dobar dan poštovani gradonačelniče i moj nekadašnji nastavniče. Ja radim već nekoliko godina u Austriji, a zivim u Novom Pazaru u naselju Svojbor. Na kraju asfalta u Svojboru levo od asfalta imam nekih 400 metara i tu ima nekih 30-ak kuća nekoliko puta sam sam nasipao i popravljao taj put i krčio od trnja pa Vas molim da mi pomognete jer je i ove godine u lošem stanju i nas 30-ak kuća nemamo kanalizaciju to je zaista veliki problem.

Unapred hvala

 


Poštovani,

Molim Vas da nam pošaljete tačnu adresu kako bismo znali koja tačno ulica je pitanju. Takođe, potrebno je da nam pošaljete kontakt telefon nekoga u Novom Pazaru ako ste Vi u Austriji.

Srdačan pozdrav

Pitanje 09. Gradonačelniče, kada ćete moći da me primite na razgovor. Živim sa suprugom i bebom pod kiriju ...

Gradonačelniče, kada ćete moći da me primite na razgovor. Živim sa suprugom i bebom pod kiriju, još uvek nisam dobila zaposlenje u Novom Pazaru. Završila sam dva fakulteta.

Pozdrav

 


Poštovana,

Kao što verovatno znate trenutno je na snazi zabrana zapošljavanja i gradska uprava, kao ni druga preduzeća nisu u mogućnosti da zapošljavaju nove radnike. Za ponudu poslova informišite se u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. A ako Vam treba preporuka za neki posao stojimo Vam na usluzi.

Srdačan pozdrav

Pitanje 10. Pozdrav uz veliko poštovanje gradonačelniku.  Imam pitanje vezano za obećanje da je meni i mojim komšijama ...

Pozdrav uz veliko poštovanje gradonačelniku.  Imam pitanje vezano za obećanje da je meni i mojim komšijama obećano asfaltiranje ulice duge samo 60-ak metara.

Interesuje me, zašto obećanje nije ispunjeno još uvek? 

 


Poštovana,

Sve ulice koje su planirane za asfaltiranje su bile u okviru tendera kojim je trebalo da se radi 50 ulica. Tender je trenutno u sudskom sporu jer je ponuđač koji nije dobio ponudu tužio ponuđača koji je dao najbolju ponudu na tenderu. Dok se sudski spor ne završi nijedna od tih ulica ne može biti sređena. Nadamo se da će se to uskoro rešiti.

Srdačan pozdrav

 

Pitanje 11. Već nekoliko dana ne radi grejanje u kućicama objekta Naše dete koje je deo PU Mladost.  Da budem precizniji, to su ...

Već nekoliko dana ne radi grejanje u kućicama objekta Naše dete koje je deo PU Mladost. Da budem precizniji, to su one kućice pored OŠ Bratstvo u kojima predškolci pohađaju nastavu. Kao zainteresovani roditelj dobio sam informaciju da je u pitanju ozbiljan kvar čiju popravku ne može ne može da plati PU Mladost. Zbog toga se PU Mladost obratila za pomoć lokalnoj samoupravi. Moje pitanje je kada će biti normalizovano snabdevanje toplotnom energijom u gore pomenutim kućicama?

 


Poštovani,

Kontaktirali smo direktorku PU “Mladost” Dragicu Ličina koja nam je potvrdila da je došlo do kvara. Rekla nam je da čekaju da se odradi popravka, ali da su postavljene termoregulacione peći i grejalice i da su temperature zadovoljavajuće za boravak dece. A kvar će uskoro biti saniran.

Srdačan pozdrav

 

Pitanje 12. Sajt Gradske uprave za javne prihode i dalje ne radi kako bi trebalo. Nakon logovanja, prvo što primećujem je ...

Sajt Gradske uprave za javne prihode i dalje ne radi kako bi trebalo. Nakon logovanja, prvo što primećujem je pogrešan datum, a nakon unosa datuma i provere trenutnog zaduzenja dobijam obavestenje "U zadatom perodu nema promena ni na jednom poreskom računu."

Greška je sledeća: dok se ne proknjiži neka uplata, zaduženje/dug se vidi. Čim bilo kakava uplata prođe kroz sistem, dobija se ovo obaveštenje i ne vidi se trenutni saldo.

Znači, aplikacija je skroz neupotrebljiva. Kada sam pokušao kontakt sa Upravom, najkraće mi je objašnjeno da je ovo stara verzija aplikacije i da zbog toga ima ovih problema. Kada ćete osposobiti aplikaciju za normalno funkcionisanje?!

 


Poštovani,

Vaš mail je prosleđen Gradskoj upravi za naplatu javnih prihoda. Molimo Vas da se njima obratite i njih kontaktirate jer mi nemamo nadležnost nad tom aplikacijom.

Srdačan pozdrav

Pitanje 13. Poštovani gradonačelniče, Ja sam Zdravko Pantelić, iz Tutina trenutno na doktorskim studijama na ...

Poštovani gradonačelniče,

Ja sam Zdravko Pantelić, iz Tutina trenutno na doktorskim studijama na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu.  Nisam siguran da ćete Vi pročitati ovaj e-mail ali kod god da to uradi nadam se da će imati motiva da Vam prenese informaciju. Pitanje se odnosi da li vrelo Raške poseduje Elaborat o rezervama podzemnih voda, dokument koji po Zakonu o vodama mora posedovati svako izvorište koje služi za vodosnabdevanje. Zašto to pominjem, naime ja sam na doktorskim studijama iz oblasti hidrogeologije predmet mog interesovanja je Pešterska visoravan, a između ostalog i vrela na njoj, od kojih je vrelo Raške najbitnije. Cilj mi je da ukoliko Vi kao grad aplicirate kod Ministarstva za zaštitu životne sredine za izradu jednog ovakvog Elaborata postoji mogućnost i za završetkom mojih doktorskih studija. Šta Vi time dobijate, potvrdu o kapacitetu vrela Raške, zonama sanitarne zaštite (vrlo bitno jer se zona prihranjivanja vrela nalazi na prostoru Pešterske visoravni, jedno zagađenje i dovodite u opasnost celo građanstvio Novog Pazara) mogućnost za proširenje kapaciteta vrela Raške ( setite se da Novi Pazar ne poseduje ni jedno drugo vrelo za vodosnabdevanje). Moja korist su samo podaci. Svako drugi koji bi radio Elaborat radio bi ga samo zbog novca, rezultati bi bili neadekvatni jer ne bi koristili ni opremu ni ljudstvo. Ja bih sa mojim mentorom i timom kolega ispratio svaki aspekat prihranjivanja vrela, kapaciteta, kvaliteta. Za doktorat koji se radi u Beogradu i sami znate koji obim podataka se mora posedovati. Verovatno će se posle prve ili možda druge rečenice ovaj dopis biti već "delete" ali moj cilj je da grad Novi Pazar ima perspektivu u vodosnabdevanju, Sa porastom stanovništva pojaviće se problem vodosnabdevanja. Ja nemam druge mogućnosti da porazgovaram sa Vama jer ste veoma zauzeti.

Unapred zahvalan.

 


Poštovani,

Hvala Vam na javljanju i interesovanju za elaborat. Čestitamo Vam i želimo puno uspeha na doktorskim studijama i u daljem radu. Što se tiče Elaborata o rezervama podzemnih voda reke Raške mi ga nemamo jer se te rezerve nalaze ispod Pešterske visoravni koja nije pod našom nadležnošću. Dobro bi bilo da se republičkim organima obratite, s druge strane mi imamo Elaborat o podzemnim vodama Novog Pazara. Ukoliko su Vam te informacije značajne ne oklevajte da nam se obradite. Tu smo i za sve drugo da Vam pomognemo ukoliko možemo.

Srdačan pozdrav

Pitanje 14. Nihate, selam alejkum. Stanujem ovde 40 godina i bio sam na mesečnoj preplati za parking ali ...

Nihate, selam alejkum. Stanujem ovde 40 godina i bio sam na mesečnoj preplati za parking ali evo već mesecima mi pisu kazne svakodnevno,ima ih na destine. Razlog je što je gradska uprava donijela odluku da na punomoć ne može da se koristi ta beneficija. Punomoć je pravni dokument i važi svuda u cijelom svijetu al za vas ne. Vlasnik vozila koje ja imam je iz Nove Varoši, pa jedino da ga parkiram tamo i da dolazim posle biciklom do stana u novoj lučnoj zgradi. Na inicijativu jedne Vaše funkcionerke parking servis mi je odobrio pre 20 dana opet mesečnu kartu al meni ostaju mnoge kazne od po 1.000 din da platim. Kako sad da to ja rešim i razumem?

Nemam volje ni strpljenja da pišem dugo al bih voleo da dođem kod tebe i detaljno sve ispričam i iznesem na žalost problem mnogih od nas što zive u centru grada.
Od srca sve najbolje tebi u daljem radu sa nadom da ćete naći rešenje za nas ovde.

 


Poštovani,

Povodom Vašeg poblema sa JKP “Parking servis” kontaktirali smo lično direktora JKP “Parking servisa” Armina Mehovića kako bi detaljno objasnio u čemu je problem i koja su Vaša prava, ali i obaveze. Odgovor direktora Armina Vam prenosimo u celosti.

>>> 

Poštovani,

Povodom primedbe građanina Gradonačelniku Grada Novog Pazara u kojoj gospodin navodi da ima problem sa JKP “Parking servis Novi Pazar” iz razloga što ne može biti pretplatnik mesečne stanarske parking karte i što za posledicu toga ima nekoliko doplatnih karti tj. dnevnih-komunalnih taksi, mi Vam šaljemo odgovor i razloge zašto gospodin ne ispunjava sve zakonske uslove da bi bio legitiman korisnik stanarske parking pretplate.

Odlukom od 27.11.2015.godine Skupština grada Novog Pazara je dodelila JKP-u „Parking servis Novi Pazar“ poslove upravljanja, korišćenja, naplate i održavanje javnih parkirališta na teritoriji grada Novog Pazara.

Na osnovu člana 13 Pravilnika o upravljanju, načinu korišćenja i održavanju parkirališta, usvojenog dana 24.05.2016. na sednici Nadzornog odbora  JKP “Parking servis Novi Pazar” osnov za sticanje prava na plaćanje naknade za parkiranje po povlašćenoj tarifi za stanovnike u određenoj zoni, predstavlja dokaz o uredno prijavljenom prebivalištu kao i važeća saobraćajna dozvola koja se void isključivo na lice koje podnosi zahtev za stanarsku vozila sa identičnom adresom vlasnika vozila sa adresom iz dokaza o prebivalištu.

Gospodin, ne ispunjava gore navedene uslove, jer se vozilo registarskih oznaka NVxxx xx ne void na njega, već na prethodnog vlasnika vozila.

JKP “Parking servis Novi Pazar” je što se tiče gospodina, već napravilo presedan, i omogućilo mu korišćenje stanarske pretplatne karte na mesec dana, dajući mu tako vremena i prostora da reši potrebnu dokumentaciju i auto prevede na svoje ime. Međutim, gospodin nije ni to uradio, tako da mi kao preduzeće ne možemo postupati suprotno pravilima Pravilnika o upravljanju, načinu korišćenja i održavanju parkirališta, i drugim aktima usvojenih od strane Nadzornog odbora, koje je imenovala Skupština grada Novog Pazara.

Drugi problem gospodina, a koji se tiče plaćanja doplatnih (dnevnih-komunalnih taksi), navodimo da pomenuti građanin ima 9 (devet) doplatnih karti, s tim što napominjemo da mu je jedna stornirana od strane preduzeća, a sve iz razloga da se izađe u susret građanima u duhu dobrevolje i dobrih međuljudskih odnosa.

Na osnovu čl. 25 Odluke o Javnim parkiralištima grada Novog Pazara od 2011. godine i na osnovu čl. 19 Pravilnika o upravljanju, načinu korišćenja i održavanju parkirališta, korisnik koji ne postupa u skladu sa čl.17 Odluke o Javnim parkiralištima gradaNovog Pazara i u skladu sa čl.10 i 11. Pravilnika dužan je da plati komunalnu taksu – dnevnu kartu, prema cenovniku preduzeća ili preduzetnika, kome je grad Novi Pazar poverio upravljanje javnim parkiralištima na teritoriji Grada, i koja važi za ceo dan, sa kojom se korisnik može parkirati u bilo kojoj zoni grada.

Korisnik parkirališta kome je uručen nalog za plaćanje dnevne karte dužan je da postupi po primljenom nalogu i plati dnevnu kartu u roku od 8 dana na način naznačen na nalogu.

JKP “Parking servis Novi Pazar” opet predlaže gospodinu kao opciju rešenja datog problema da prevede vozilo registarskih oznaka NV xxx xx ili da uzme mesečnu parking kartu iza Nove lučne zgrade, kao fizičko lice, koja po cenovniku preduzeća koji je usvojila Skupština grada iznosi 2.000,00 dinara.

Pitanje 15. Želeo bih da pitam gospodina gradonačelnika zbog čega ulica Rama Rožajca kod spomenika još nije ...

Želeo bih da pitam gospodina gradonačelnika zbog čega ulica Rama Rožajca kod spomenika još nije asfaltirana i ako je urađena kišnica i sve je spremno bilo za asphalt, ali iz nepoznatih razloga se odustalo od asfaltiranja. Ulica je jedna od najstarih u Novom Pazaru. 100 m ulice nema asfalt. Asfaltirane su neke ulice koje su pre dve godine nastale, a naša od 1950. godine postoji.

Molim Vas da mi navedete razlog zbog Čega?

 


Poštovani,

Sve ulice koje su planirane za asfaltiranje u 2016. godini su bile u okviru tendera kojim je trebalo da se radi 50 ulica. Tender je trenutno u sudskom sporu jer je ponuđač koji nije dobio ponudu tužio ponuđača koji je dao najbolju ponudu na tenderu. Dok se sudski spor ne završi nijedna od tih ulica ne može biti sređena. Nadamo se da će se to uskoro rešiti.

Pitanje 16. Poštovani gradonačelniče Biševac, Drago mi je što sam u mogućnosti da Vam se ovim putem obratim ...

Poštovani gradonačelniče Biševac,

Drago mi je što sam u mogućnosti da Vam se ovim putem obratim i saopštim ne samo moj problem, već i problem svih dobrih i uspešnih studenata iz Novog Pazara. Ja se zovem Irfan Šabotić, rođen sam i živim u Novom Pazaru, student sam treće godine medicine na Medicinskom fakultet u Nišu. Dosadašnji prosek mi je 10,0. Proglašen sam za najboljeg studenta treće godine među 250 studenata iz cele Srbije. Razlog zbog čega Vam se obraćam je taj što grad Novi Pazar ne vodi brigu o svojim najboljim studentima, odnosno ne izdvaja sredstva iz gradskog budžeta za stipendiranje najboljih studenata iz Novog Pazara. Ja imam na trećoj godini oko 250 kolega i koleginica, koji su iz različitih krajeva Srbije, pretežno iz jugoistočne Srbije, i većina njih je bilo zapanjeno kada sam im rekao da ne primam nikakvu vrstu pomoći ili stipendije od grada za svoj rad, trud i uspeh tokom studiranja. Navešću vam nekoliko gradova i opština iz predela jugoistočne Srbije (navodim ovaj deo Srbije iz razloga što najveći deo studenata na Univerzitet u Nišu dolazi iz ovog dela Srbije) koji izdvajaju sredstva iz gradskog ili opštinskog budžeta za stipendiranje svojih najboljih studenata. Opština Dimitrovgrad stipendira svoje studente sa po 10.000 dinara mesečno, opština Knjaževac sa po 5.000 dinara, opština Vladičin Han sa po 6.000 dinara, opština Bojnik sa po 5.000 dinara, opština Blace sa po 3.500 dinara, opština Aleksinac sa po 5.000 dinara, grad Leskovac sa po 30.000 dinara godišnje, opština Kuršumljia sa po 40.000 godišnje. Takođe, i mnogi drugi gradovi i opštine stipendiraju svoje studente, a za koje ne znam tačnu sumu novca koju izdvajaju za stipendiraje pojedinačnog studenta. Tu spadaju: grad Niš, grad Zaječar, opština Vlasotince, opština Lebane, grad Pirot, opština Prokuplje, opština Svrljig itd. Osim jugoistočne Srbije, stipendije ili novačana pomoć se dodeljuje i u ostalim delovima Srbije (kao što su: Beograd, Kikinda, Požarevac itd.). Između ostalog i gradovi i opštine u susedstvu Novog Pazara, izdvajaju sredstva za stipendiranje svojih najboljih studenata (opština Tutin, opština Raška, opština Prijepolje, opština Ivanjica, opština Priboj, opština Nova Varoš, grad Kraljevo itd.). Većina gore navedenih mesta su i po broju stanovnika i po bužetskim sredstvima manja od Novog Pazara, ali ipak brinu za svoje najbolje studente i pomažu im tokom studiranja. Stipendije su najpotrebnije onim studentima koji studiraju van Novog Pazara i moraju sami da plaćaju troškove smeštaja, ishrane i putovanja. Ja studiram u Nišu već tri godine i ostvarujem zavidne rezultate tokom studiranja, ali za taj rad ne dobijam podršku od svog grada, koja bi mi mnogo značila jer je studiranja u današnjem vremenu skupoceno i predstavlja veliki trošak ne samo za mene, već i za celu moju porodicu. Postoje još mnogi studenti iz Novog Pazara koji takođe ostvaruju zavidne rezultate na fakultetima van Novog Pazara, ali za koje grad Novi Pazar nema sluha.

Moje pitanje za Vas kao gradonačelnika je: „Zbog čega grad Novi Pazar nema sluha za svoje najbolje studente i da li planirate da uradite nešto po ovom pitanju?“ Ja sam spreman da sa Vama ili Vašim saradnicima popričam o ovom problemu opširnije i da ako Bog da nađemo zajedničko rešenje za ovaj problem. Nadam se da ćete imati sluha za dobre studente i da ćete se odazvati mojem pozivu o zajedničkom razgovoru.

Unapred zahvalan.

 


Poštovani,

Pre svega čestitamo Vam na do sada postignutim rezultatima koji su za svaku pohvalu. Grad trenutno nije u mogućnosti da stipendira ni studente koji studiraju u Novom Pazaru ni studente koji sudiraju van grada. Međutim, planira se da od sledeće godine stipendiranje najboljih studenata postane praksa. Ukoliko se pokrene konkurs za studentske stipendije, konkurs će biti javan i objavljen na sajtu grada.

Želimo Vam sreću i uspeh u daljem radu.

Pitanje 17. Poštovani gradonačelniče, Obraćam Vam se sa velikim uvažavanjem i poštovanjem. Student sam ...

Poštovani gradonačelniče,

Obraćam Vam se sa velikim uvažavanjem i poštovanjem. Student sam druge godine doktorskih akademskih studija bio-medicinskih nauka u Beogradu, s' tim što sam osnovne i master studije završila na Državnom Univerzitetu u Novom Pazaru u roku, sa ukupnim prosekom 9,42. U Beogradu sam položila sve ispite u roku, i bila na budžetu, te na taj sam način dokazala kvalitet obrazovanja koji je prisutan u Novom Pazaru.

Imam veliku želju da napredujem i radim u svom gradu, međutim tu ne mogu da nađem posao u okviru struke.  S toga obraćam Vam se sa velikom nadom, za savet koji bi ste mi mogli dati kao gradonačelnik Novog Pazara.

S' velikim poštovanjem

 


Poštovana,

Gradonačelnik Vam se zahvaljuje na javljanju i izrazima poštovanja. Takođe, čestita Vam na postignutim rezultatima.

Predložite nam na koji način Vam gradonačelnik može pomoći. Da li u smislu pisanja preporuke ili tome slično?

Srdačan pozdrav

Pitanje 18. Živim već šesta decenija u ulici Hilma Rozajca. To sokače gde vodovodne cevi pucaju veoma ...

Živim već šesta decenija u ulici Hilma Rozajca. To sokače gde vodovodne cevi pucaju veoma često, planiraju da zakrpe asfaltom. Ovim putem želim da Vas zamolim da ne krpe pre nego što promene vodovone cevi i da sokače celo asfaltiraju, a ne onako kako su iskopali danas.

Srdačan pozdrav uz molbu da posetite tu ulicu.

 


Poštovana,

Primili smo Vašu poruku vezanu za problem u ulici Hilma Rožajca. Problem rešavanja vodovodnih cevi u toj ulici je planiran i biće završen do kraja godine.

Srdačan pozdrav!

Pitanje 19. Postovani, Javljam Vam se u ime Studentskog foruma Sandzaka studentske organizacije koja ...

Postovani,

Javljam Vam se u ime Studentskog foruma Sandzaka studentske organizacije koja okuplja studente sa svih visokoobrazovnih ustanova u Sandzaku i kao takvi predstavljamo organizaciju civilnog društva koja ima obimnu ciljnu grupu. Naime, održali ste sastanak sa OCD (organizacijama civilnog društva) iz Novog Pazara a da nas niste pozvali pa Vas ovom prilikom pitamo po kojim kriterijumima je vršen odabir OCD za sastanak?

Svako dobro, predsednik SFS

 


Poštovani,

Sastanak je održan na inicijativu OCD-a. Oni su birali ko će prisustvovati sastanku, ne gradonačelnik.

Srdačan pozdrav

 

Pitanje 20. Poštovani, Student sam novinarstva na Filozofskom fakultetu. Na predmetu Krizno novinarstvo ...

Poštovani,

Student sam novinarstva na Filozofskom fakultetu. Na predmetu Krizno novinarstvo pišem tekst o prevenciji kao ključu borbe protiv poplava.

Da li je istina da vaša opština sama piše projekte i tako delimično finansira obnavljanje poplavljenih područja i radi na prevenciji? Ko je zadružen za to i kakvi su rezultati ostvareni do sad?

Unapred zahvalna

 


Poštovana,

Grad Novi Pazar radi na izradi projekata za izgradnju brana, a projekte sprovodi u saradnji sa Evropskim progresom kojeg finansira Evropska Unija i Vlada Švajcarske.

Ove antierozivne brane štite grad od bujičnih poplava. Projekte izrađuje pomoćnik gradonačelnika u saradnji sa Odeljenjem za lokalno-ekonomski razvoj. Redovne poslove obavlja Odeljenje za vanredne situacije.

Molimo Vas da ne oklevate da nas pozovete ako imate daljih pitanja.

Srdačan pozdrav

Pitanje 21. Poštovani Gradonačelniče, Pojavom niza mlečnih restorana, kafića i ostalih uslužnih objekata u ulici ...

Poštovani Gradonačelniče,

Pojavom niza mlečnih restorana, kafića i ostalih uslužnih objekata u ulici Stefana Nemanje, došlo je do grube bezobzirnosti od strane vozača automobila uzurpirajući ionako male površine namenjene za pešake duž cele ulice. Ovom prilikom Vam se obraćam sa molbom da se u što skorije vreme reši ovaj problem na način gde se ne bi zavisilo samo od "dobre volje" Parking servisa Novi Pazar, što se konstantno i dokazuje sve većom koncentracijom vozila parkiranim ispred ovih uslužnih objekata, zanemarenih od strane ovog Servisa.

Smatram, a mišljenje se svakako da i dopuniti, da je najbolji način za rešavanje ovog sve većeg problema, postavljanje ukrasnih metalnih ili betonskih stubića duž ove ulice. Isto rešenje se može primeniti i duž prve polovine AVNOJ-a (deo trotoara kod Nove Lučne zgrade).

Prvi put se obraćam na ovaj način bilo kome iz uprave grada Novog Pazara, a to govori da postoji poverenje nas građana u savesno vršenje Vaše dužnosti, tj. postoji nada da će ova objektivna i dobronamerna molba biti procesuirana na najbolji mogući način.

Želim Vama i Vašim saradnicima svako dobro i uspeh u svim vašim aktivnostima na rešavanju problema nas građanja.

 


Poštovani,

Hvala Vam na interesovanju i pomoći u rešavanju gorućih problema u gradu. Navedeni problem je već bio tema gradskog veća, ali će uskoro biti opet. Trudimo se da ovaj problem rešimo u što skorijem roku u saradnji sa JP Parking servis i sa policijskom upravom u Novom Pazaru. Bitno je da znate da se problem adekvatno može rešiti samo uz inicijativu policijske uprave, jer JP Parking servis nema nadležnost da preduzima bilo kakve radnje bez naloga ovlašćenog službenika policijske uprave. Vrlo smo Vam zahvalni na konstruktivnom predlogu koji se ne tiče samo lično Vas, već je deo jednog šireg problema čije je rešavanje jedan od prioriteta gradonačelnika Novog Pazara.

Srdačan pozdrav

Pitanje 22. Poštovani, Obraćamo Vam se zahtevom za dodelu prostorija i odobrenje sredstava iz budžetske linije ...

Poštovani,

Obraćamo Vam se zahtevom za dodelu prostorija i odobrenje sredstava iz budžetske linije 481 dotacije nevladinim organizacijama koja su nam neophodna za finansiranja projekata koje želimo da sprovodimo.

Asocijacija Prosvetara Sandžaka osnovana je 2017. godine i bavi se promocijom nauke, vaspitanja, obrazovanja, kulture, formalnog i neformalnog obrazovanja, inovacijama, mladima, studentima, prosvetarima. Mi želimo da realizujemo niz značajnih projekata čime bi se u pozitivnom svetlu predstavljao Grad Novi Pazar. Ranije smo delovali kao neformalna grupa i imali smo veliki broj aktivnosti koje smo sproveli: javne tribine,okrugle stolove, debate, radionice.

Sve ove aktivnosti su dale zapažene rezultate, da bi mogli da nastavimo nesmetano funkcionisanje i da bi obezbedili kontinuitet rada potrebna nam je finansijska pomoć, kao i pomoć pri dodeli prostorija koje su u vlasništvu Grada.

Najljubaznije Vas molimo da ozbiljno pristupite razmatranju ovog našeg Zahteva jer su u pitanju projekti od velikog značaja za Grad Novi Pazar, kao i ostale gradove i opštine u okruženju.

Unapred zahvalni.

 


Poštovani,

Sva finansiranja sa budžetske linije 481 finansiraju se programski putem javnih konkursa za koje je neophodno prijaviti se konkretnim projektom. Javni konkurs zа dodelu sredstava za sufinansiranje, odnosno finansiranje programskih aktivnosti i projekata udruženja građana iz oblasti kulure sa teritorije grada Novog Pazara za 2017. godinu  istekao je u petak 3. marta. Pratite i dalje konkurse na sajtu grada www.novipazar.rs u sektoru oglasi.

Srdačan pozdrav

Pitanje 23. Predmet: Zahtev za hitno rešavanje problema u PU Mladost Novi Pazar....

Na osnovu informacija kojima raspolažemo, a dobili smo ih od naših članova iz PU Mladost Novi Pazar, ističemo sledeće:

Više puta ste obaveštavani o problemima sa kojima se susreću zaoposleni u predškolskoj ustanovi Mladost, Novi Pazar. Pored ostalih problema trenutno je najveći taj da se plate zaposlenih isplaćuju i dalje sa nekoliko meseci zakašnjenja (plate za mart 2017. godine i to samo za deo zaposlenih isplaćene su u junu 2017. godine). Naime deo zaposlenih je iskoristio svoje pravo da putem suda zatraži izvršenje za obračunate, a neisplaćene plate za mart i april ove godine i kažnjeni su tako što je račun ustanove sa koga je moguće izvršiti ispražnjeni jer su sva sredstva prebačena na račun ustanove sa koga nije moguće izvršiti isplatu. Novca ima dovoljno, ali je nedostupan za izvršenje potraživanja. Plata za mart i april je isplaćena zaposlenima koji nisu zahtevali sudsko izvršenje, a zaposleni koji su iskoristili svoje zakonsko pravo su na oaj način kažnjeni i iskorišćeni kao opomena ostalim zaposlenima. Radno-pravni status zaposlenih mora biti isti za sve, jer su u suprotnom zaposleni izloženi očiglednoj diskriminaciji koja je zakonom zabranjena i sankcionisana.

Još jednom podsećamo da su zaposleni u ovoj ustanovi uskraćeni i za povećanje plata u skladu sa odlukama Vlade RS, te je ovo još jedan vid nepoštovanja zakona i zaposlenih.

Na osnovu svega napred navedenog smatramo da je neophodno što hitnije rešiti problem zaposlenih u PU Mladost Novi Pazar, jer će u suprotnom biti prinuđeni da svoja prava počnu da ostvaruju osim sudskim putem i na druge načine.

U Beogradu, za GSPRS Nezavisnost
Prof. dr. Tomislav Živanović, predsednik

 


Poštovani gospodine Živanović,

Zakašnjenja od 3 meseca u isplaćivanju plata nasleđen je problem od pre više od 10 godina. Takođe, napominjemo da kašnjenje plata nije samo u PU Mladost, već u svim javnim preduzećima koja su na budžetu grada. Plate se isplaćuju redovno svakog meseca.

Srdačan pozdrav.

Pitanje 24. Poštovani gradonačelniče, Kada će se u mom naselju nešto pomeriti sa mrtve tačke (Novopazarska banja) ....

Selam alejkum gospodine Biševac! Hteo sam da Vas zamolim i pitam. Kada će se u mom naselju nešto pomeriti sa mrtve tačke (Novopazarska banja)? Put neosvetljen, reka neukorićena, kanalizacije nema... Vodovodne cevi su stare i manjih kapaciteta...Verujem da sve znate... E sada ne znam kakvi su vasi planovi. Mislim planovi Grada. Molim vas odgovorite mi. Puno selama za najboljeg pre svega čoveka i gradonačelnika!

 


Poštovani,

Kao što znate, trenutno se radi korićenje banjske reke u dužini od 300m, takođe urađeno je osvetljenje ulica, bandere i ostalo. Novopazarska banja je u prethodnom periodu uvrštena u prioritetne banje Srbije, tako da očekujemo u narednom periodu donacije za uređenje i razvoj banje. Trudićemo se da i mi kao lokalna samouprava što više utičemo na razvoj i uređenje novopazarske banje.

Srdačan pozdrav.

Pitanje 25. Poštovani gradonačelnice. Obraćam Vam se povodom velikog problema koje imamo mi stanari ulice 1 maj....

Poštovani gradonačelnice. Obraćam Vam se povodom velikog problema koje imamo mi stanari ulice 1 maj. Naime nas problem je počeo prošle godine tako što se u ulici otvorila firma za rentiranje vozila, Menda d.o.o. On nema parking za svoja vozila kojih ima dvadesetak, pa tako koristi javni parking, za koji mi uredno plaćamo svaki mesec JKP. A nemamao gde da parkiramo vozila jer je vlasnik zauzeo postavljanjem automobilskih guma, cigala, bokova, dasaka, a ako neko slučajno pomeri nešto od toga da bi se parikarao jer tu živi, odmah biva napadnut od strane vlasnika. Postovani Nihade pomozite.

 


Poštovani,

Molimo Vas da se obratite Saobraćajnoj policiji koja reguliše takve probleme.

Srdačan pozdrav.

Pitanje 26. Poštovani, u ulici Oslobođenja nalazi se stanište kuna/lasica. U pitanju su životinje čije prisustvo nije bezbedno...

Poštovani, u ulici Oslobođenja nalazi se stanište kuna/lasica. U pitanju su životinje čije prisustvo nije bezbedno za našu decu. Kune su u međuvremenu postale veoma slobodne, u smislu da uzurpiraju dvorišta, pokušavaju da uđu u kuće i nemoguće ih je zaplašiti. Obracam Vam se pre nego se desila neka povreda/napad na neko dete u nadi da cete odmah reagovati. Problem ne možemo rešiti sami niti je to problem samo jednog domacinstva.

Srdačan pozdrav

 


Poštovana,

Odeljenje za zaštitu životne sredine je kontaktiralo nadležnu republičku veterinarsku inspekciju. Budući da je lasica zaštićena vrsta, pritom bezopasna, biće angažovana ovlašćena agencija koja će premestiti lasice na prigodno mesto.

Srdačan pozdrav.

Pitanje 27. Čestitke na besprekornoj organizaciji Balkanskog seniorskog prvenstva u atletici. Drago mi je da su naši ...

Čestitke na besprekornoj organizaciji Balkanskog seniorskog prvenstva u atletici. Drago mi je da su naši atletičari osvojili 20 medelja. Jednu od njih osvojila je i moja ćerkica Sanja Ristović (disciplina sedmoboj). Još draže mi joj što joj je medalju uručio moj prijatelj Nihat. Oduševljena je boravkom u Pazar, navijanjem, atmosferom. Zahvalan sam na tome.

Veliki pozdrav!

Zoran Ristović.

 


Poštovani Zorane,

Hvala Vam puno na lepim rečima! Zadovoljstvo je naše što smo uspeli da ugostimo Vašu ćerku kao i sve takmičare i da su otišli puni pozitivnih utisaka. Nadamo se da će biti prilike da Vas opet ugostimo.

Srdačan pozdrav

Pitanje 28. Gospodine merhaba. Javljam Vam se iz Istanbula. Ja sam prije jedne godine uzeo srpsko državljanstvo za...

Gospodine merhaba. Javljam Vam se iz Istanbula. Ja sam prije jedne godine uzeo srpsko državljanstvo za mene i za mog sina.

Šta treba da uradim da bi i moja supruga dobila srpsko džavljanstvo? Ona je Turkinja.

Pozdrav iz Istanbula i želim Vam sve najbolje.

 


Poštovani,

Morate se javiti Ministarstvu unutrašnjih poslova – Policijskoj upravi Novi Pazar u čijoj je to nadležnosti. Oni će Vas uputiti dalje kako to da rešite, a kada se završi ta procedura u Gradskoj upravi se vrši upis u državljanstvo.

Srdačan pozdrav.

Pitanje 29. Može li Čistoća ponekad da dođe i opere ulice u Jošanici, sve koje spajaju Prvomajsku i magistralu?

Može li Čistoća ponekad da dođe i opere ulice u Jošanici, sve koje spajaju Prvomajsku i magistralu? Ja sam u Jugovića i nikad ih nema da dođu, ni kod nas ni nigde u Jošanicu.
Selam za gradonačelnika!

 


Poštovani,

Tačno je da se ulice koje spajaju Prvomajsku ulicu i magistralu ne peru od strane JKP Čistoća. Direktor JKP Čistoća Emin Omerović nam je rekao da su ulice preuske i cisterna za čišćenje ne može da prođe u te ulice, takođe je razlog i to što je budžet mali pa planom i programom te ulice nisu obuhvaćene i predviđene za čišćenje, već veće i prioritetnije saobraćajnice. Za sledeću godinu predviđeno je povećanje budžeta i izmena plana i programa, te bi se time omogućila kupovina manje cisterne koja bi bila pogodnija za uže ulice kao što su ulice koje spajaju Prvomajsku i magistralu.

Srdačan pozdrav.

 

Pitanje 30. Poštovani gradonačelniče, pišem Vam u ime stanara zgrade iz ulice Mehmeda Alibašića...

Imamo veliki problem sa fasadom zgrade koja je starija više od pedeset godina, dosta je oronula, pada i imamo strah da će delovi fasade nekog povrediti. Kako smo čuli da će starije zgrade dobiti određene povlastice bili bi jako zahvalni kada bi nam obnovili fasadu, sa novim rukovodstvom skupštine stanara promenjene su mnoge stvari na bolje ali fasada je nešto jako važno ali zbog velikog novca mi nismo u mogućnosti da to uradimo.


Poštovani,

Problem fasada postoji u mnogim zgradama u gradu, kao i ranije i ove godine će grad izaći u susret građenima koliko bude u mogućnosti. U narednom periodu će se raditi skupštinske odluke za pomoć u obnovi fasade stambenim zgradama, ali koja suma novca će biti podeljena i u kom odnosu na ukupnu vrednost obnove fasade zavisiće od raspoloživog novca u budžetu.

Pratite sajt grada www.novipazar.rs gde objavljujemo sve konkurse.

Srdačan pozdrav!

Pitanje 31. Gradonačelniče, evo 01h posle ponoći, klošarija u bivšem domu JNA proba muziku....

Gradonačelniče, evo 01h posle ponoći, klošarija u bivšem domu JNA proba muziku i probudila mi je celu porodicu. Ovo je drugi put da vam šaljem poruku. Zar niste u mogucnosti da nešto uradite? Hvala


Poštovani,

Diskoteka iza zgrade bivšeg Doma JNA ne radi tako da ne može biti predmet inspekcijskog nadzora trenutno. Prošle godine bila je inspekcijski obrađena i zabranjen joj je rad rešenjem Inspektora za zaštitu životne sredine dok se nisu izvršila potrebna merenja jačine buke. Sad je u pripremi za početak rada sa novim vlasnicima i sva rešenja su na snazi.

Ukoliko bude remećenja javnog reda i mira nadležne inspekcijske službe će izaći na teren.

Srdačan pozdrav!

Pitanje 32. Poštovani gradonačelniče, Hteo bih da Vas pitam da li postoji šansa da se ulice i trotoari u gradu oslobode od parkiranih vozila? 

 

Poštovani gradonačelniče,

Hteo bih da Vas pitam da li postoji šansa da se ulice i trotoari u gradu oslobode od parkiranih vozila. Da li vidite neko rešenje u bližoj budućnosti da se "bahati vozači" spreče da blokiraju saobraćaj "bahatim parkiranjem".

Da li postoji šansa da se podignu trotoari ili neki stubići da štite trotoare od parkiranja, i da li možete da pošaljete zahtev MUP-u R. Srbije da "oslobode" ulice i trotoare od nepropisnog parkiranja. Policija može da slika svaki automobil i napiše prekršajnu prijavu svakom ko auto parkira na ulicu ili trotoaru. Trenutno je to gorući problem u gradu nakon što ste resili vodosnabdevanje.

Selam za Vas i ocekujem pozitivan odgovor.


Poštovani,

Navedeni problem se trudimo već duži vremenski period da rešimo u saradnji sa JP Parking servis i sa policijskom upravom u Novom Pazaru. U planu je narednih dana postavljanje stubića duž ulice Stevana Nemanje, što bi trebalo da barem delimično oslobodi proctor za pešake I onemogući nepropisno parkiranje vozila. Takođe je u planu postavljanje stubića u još par ulica.

Bitno je da znate da se problem adekvatno može rešiti samo uz inicijativu policijske uprave, jer JP Parking servis i Grad Novi Pazar nema nadležnost da preduzima bilo kakve radnje bez naloga ovlašćenog službenika policijske uprave. Vrlo smo Vam zahvalni na konstruktivnom predlogu koji se ne tiče samo lično Vas, već je deo jednog šireg problema čije je rešavanje jedan od prioriteta gradonačelnika Novog Pazara.

Srdačan pozdrav!

Pitanje 33. Kada ce biti asfaltiran put ka Hotkovu? 

Kada ce biti asfaltiran put ka Hotkovu?


Poštovana,

U planu su za sada radovi na investicionom održavanju puta Svojbor-Hotkovo u dužini od 223m.

Srdačan pozdrav!

Pitanje 34. Poštovani, Ovim putem bih da Vam se obratim pitanjem vezanim za potrošnju električne energije. 

 

Poštovani,

Ovim putem bih da Vam se obratim pitanjem vezanim za potrošnju električne energije. Živim u Kvele zgradi kao podstanar, i već nedelju dana nemamo električnu energiju, dobar deo porodica koje u toj zgradi stanuju, iako smo sve uredno plaćali kako je i trazeno od nas, pa i struju naravno. Rečeno nam je da je u pitanju provera strujomera i da je zbog toga isključeno i da neće trajati više od par dana, međutim ovo traje već nedelju dana i dalje se ne zna ništa kad će doći do ponovnog snabdevanja domaćinstava električnom energijom. Puno je porodica koje su sa malom decom i nemaju gde drugde da borave dok se to ne reši. Molim vas da li nas vi nesto konkretnije možete informisati, s obzirom da koliko god zvali Elektroras mi ne možemo dobiti informacije jer se niko ne javlja na broju koji služi za informisanje?

Unapred hvala.


Poštovana,

Konaktirali smo Elektrodistribuciju ogranak u Novom Pazaru, rekli su nam već sve što ste Vi rekli s tim da su rekli da su problem bila i nelelgalno priključena domaćinstva na strujomer od zgrade. Trenutno je u proceduri promena strujomera, još uvek nisu svi ugovori potpisani, tako da samim tim nismo dobili informaciju kada će Vam struja biti uključena.

Žao nam je što nismo uspeli da Vam rešimo problem. Ukoliko možemo na drugi način da Vam pomognemo stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav!

Pitanje 35. Kad ce prvomajska da se zatvori i kaldrma da se uradi?

Kad ce prvomajska da se zatvori i kaldrma da se uradi?


 

Poštovani,

Trenutno je u pripremi projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju Prvomajske ulice. Za sada Vam možemo reći da će ulica biti kaldrmisana celom dužinom, ali će od ulaza u prvomajsku ulicu do ulice Vuka Karadžića biti kolska, a od ulice Vuka Karadžića do mosta će biti pešačka. Projektno-tehnička dokumentacija bi trebalo do bude gotova do kraja godine, a ako sve bude išlo svojim tokom realizacija bi trebala da bude sledeće godine.

Srdačan pozdrav!

Pitanje 36. Ponovo iznosim problem poplava poslije svake malo jaće kiše u ulici Ćire Ratkovića u Lugu...

Selam alejkum gradonačelniče.

Ovo je drugi put da pišem jer prvi put nije bilo odgovora pa rekoh da opet pokušam. Ponovo iznosim problem poplava poslije svake malo jaće kiše u ulici Ćire Ratkovića u Lugu. Prošle godine ste bili na licu mesta i obećali da ćete uraditi nešto povodom toga ali od vas više ni reči ni dela. Pa rekoh da vidim kad ćete i hocete li uopšte pokušati da rešite naš problem koji nas muči godinama unazad. Ili da sami počnemo da kopamo ulicu!?


Poštovani,

Izvinjavamo se što je došlo do propusta pa Vam prethodnog puta nije odgovoreno na e-mail. U komunikaciji sa JKP “Vodovod I kanalizacija” rečeno nam je da još uvek nije iznađeno najbolje rešenje koje bi u potpunosti rešilo problem poplava u ulici Ćire Ratkovića. Nadamo se da će u narednih par meseci JKP “Vodovod I kanalizacija” rešiti problem u Vašoj ulici.

Budite slobodni da nam pišete kad god imate problem koji mi možemo rešiti.

Srdačan pozdrav!

Pitanje 37. Poštovani gradonačelniče, Raspolažete informacijama zašto se čeka s puštanjem u rad aerodroma u KV... 

Selam, gospodine Biševac,

Možete li mi reći dali Vi kao gradonačelnik NP raspolažete informacijama zašto se čeka s puštanjem u rad aerodroma u KV? A znamo svi da je infrastruktura gotovo vec par godina...

Hvala


Poštovani,

Grad ne raspolaže tim informacijama. Za te informacije Vam preporučujete da se obratite kabinetu gradonačelnika grada Kraljeva.

Srdačan pozdrav!

 

 

Dokumenti

Statut grada

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Statut grada Novog Pazara .pdf .doc

Poslovnik grada

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Poslovnik skupštine grada Novog Pazara .pdf .doc
2. Poslovnik gradskog veća Novog Pazara  .pdf .doc

Budžet grada

2019.

Budžet za 2019. godinu sastoji se od:   
1) Prihoda i primanja u iznosu od:  2.621.280.000,00 dinara 
2) Rashoda i izdataka u iznosu od: 2.561.280.000,00 dinara 
3) Budžetskog suficita u iznosu od:     60.000.000,00 dinara

Ukupna sredstva budžetskog suficita u iznosu od  60.000.000,00 din. upotrbiće se za otplatu glavnice duga u iznosu od  60.000.000,00 din.

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Odluka o budžetu za 2019. .pdf .doc

 

 

Završni račun i revizija budžeta grada

2017.

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Odluka o završnom računu budžeta za 2017. .pdf .doc
2.    

Projekti u Novom Pazaru

2017.

R.BR.NAZIV PROJEKTAVREDNOST 
RSD
VREDNOST EURIZVOR FINANSIRANJADATUM POČETKADATUM ZAVRŠETKA
1. Unapređenje infratstrukture u Romskom naselju Blaževu u Novom Pazaru   595.920,20 Ministarstvo finansija-CFCU Grad Novi Pazar 06.06.2017 Realizacija u toku
2. Rekonstrukcija i dogradnja vrtića "Naše dete"   346.978.32 Ministarstvo finansija-CFCU Grad Novi Pazar 26.05.2017 Realizacija u toku
3. Grejanje u školi "O. Š. Stefan Nemanja"   78.000,00 Ministarstvo spoljnih poslova Krljevina Norveške, Vlade Republike i UNOPSA, Grad Novi Pazar 22.12.2016 Završeno
4. Fasada u školi "O.Š. S. Nemanja"    62.000,00 Ministarstvo spoljnih poslova Krljevina Norveške, Vlade Republike i UNOPSA, Grad Novi Pazar 22.12.2016 Završeno
5. Krov na "Domu zdravlja"   60.000,00 Ministarstvo spoljnih poslova Krljevina Norveške, Vlade Republike i UNOPSA, Grad Novi Pazar 22.12.2016 Završeno
6. Unutrašnja sanacija i adaptacija,''O.Š. S.Nemanja''    65.365,00 Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, Grad Novi Pazar 22.12.2016 Završeno
7. Rekonstrukcija krova "O.Š. S. Nemanja"   220.000,00 Ministarstvo spoljnih poslova Krljevina Norveške, Vlade Republike i UNOPSA, Grad Novi Pazar 22.12.2016 Završeno
8. Hotel "Hadžet" 105.000.000,00   Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija   Realizacija u toku
9. Rekonstrukcija i razvoj postrojenja za pripremu vode za piće ,,Hadžet '' 7.800.000,00  

Ministarstvo privrede, Grad Novi Pazar

30.03.2017 Realizacija u toku
10. Investiciono održavanje lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica u gradu Novom Pazaru    

Ministarstvo privrede, Grad Novi Pazar

  Realizacija u toku
11. Uređenje nekategorisanih puteva i otresišta 14.285,714,16   Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine  - Uprava za poljoprivredno zemljište   Realizacija u toku
12. Novi Pazar-novi poslovi   200.000,00 GIZ-Nemačka organizacija za saradnju Grad Novi Pazar (učešće grada,10.000 eura) novembar, 2017 Realizacija u toku
13. Nabavka opreme. Elektro radovi za projekat sistema dojave požara. Nepredviđeni radovi u okviru unutrašnje sanacije i adaptacije. Izrada projektne dokumentacije   100.000,00 Grad Novi Pazar 16.08.2017. Završeno
14.

Izrada projektno tehničke dokumentacije za filtersko postrojenje-Hadžet

7.800.000,00   Ministarstvo privrede, Grad Novi Pazar    
15.

Izgradnja ulica: Pribojska, Jaćima Ristovića, Hercegovačka, Ruđera Boškovića, Prvomajska, 409 na 409 Selakovac, 8 marta
410, Gojka Bačanina, Ismeta Mujezinovića, Generala Živkovića-u fazi odobravanja

67.900.075,00   Ministarstvo privrede, Grad Novi Pazar    
16.

Nabavka dva vozila hitne pomoći,vozila za JKP "Vodovod i kanalizacija"

  341.176,00 CBC-strateški projekat    
17.

Nabavka tipskih posuda za otpad

    Ambasada Poljske    

 

 

 

 

 


Informator o radu organa grada Novog Pazara

Informator o radu organa Grada Novog Pazara objavljuje se u skladu sa članom. 39 Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja (“Službeni glasnik RS” br. 120/04, 54/07, 104/09 i 36/10) i sačinjen je prema Uputstvu za izradu i objavljivanje informatora o radu državnog organa (“Službeni Glasnik, br. 57/05 i 68/10), pod nazivom “Informator o radu organa Grada Novog Pazara”.
Mesto gde se može izvršiti uvid i pribaviti kopija štampane verzije informatora:
Zgrada Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara
Stevana Nemanje 2,  Odeljenje za informisanje
Datum prvog objavljivanja informatora: 30.12.2010. godine.
Datum poslednje izmene i dopune: 17.10.2018. godine.

 

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Informator o radu organa grada Novog Pazara .pdf .doc

Informator za ostvarivanje prava i usluga socijalne zaštite

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Informator za ostvarivanje prava i usluga socijalne zaštite .pdf .doc

Strategije grada

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Program razvoja sporta grada Novog Pazara za period od 2016 do 2018. godine .pdf  
2. Strategija socijalne zaštite grada Novog Pazara .pdf .doc
3. Akcioni plan održivog razvoja grada Novog Pazara za period od 2012. do 2016. godine .pdf .doc
4. Strateški plan održivog razvoja grada Novog Pazara .pdf .doc
5. Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2018.godinu .pdf .doc
6. Lokalni akcioni plan za razvoj omladinskog preduzetništva .pdf .doc
7. Strateški i akcioni plan za mlade .pdf .doc
8. Lokalni akcioni plan za poboljšavanje položaja žena 2016-2020. .pdf .doc
9. LPA Novi Pazar za unapređenje položaja izbeglica i IRL 2011-2015. .pdf .doc
10. Strategija i akcioni plan za poboljšavanje položaja romske populacije 2013-2017. .pdf .doc
11.

Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih lica i povratnika po sporazumu o readmisiji i reagovanje u migratornim krizama za grad Novi Pazar 2016-2020

.pdf .doc
12. Plan kapitalnih investicija grada Novog Pazara 2016-2020 godina .pdf .doc
13. Strategija bezbednog grada Novog Pazara za period 2016-2020 godina .pdf .doc
14. Akcioni plan za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u gradu Novom Pazaru 2017-2021. .pdf .doc
15. Akcioni plan za primenu Strategije bezbednog grada Novog Pazara za period 2016-2020. .pdf .doc
16. Strategija komunikacije 2017-2022.  .pdf .doc

Službeni list

2018

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. SLUŽBENI LIST BROJ 1-18 .pdf
2. SLUŽBENI LIST BROJ 2-18 .pdf
3. SLUŽBENI LIST BROJ 3-18 .pdf
4. SLUŽBENI LIST BROJ 4-18 .pdf
5. SLUŽBENI LIST BROJ 5-18 .pdf
6. SLUŽBENI LIST BROJ 6-18 .pdf
7. SLUŽBENI LIST BROJ 7-18 .pdf

Skupštinske Odluke

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1.

Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018.godinu na teritoriji grada Novog Pazara

.pdf .doc

Odluka o gradskim upravama grada Novog Pazara

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1.

Odluka o organizaciji gradskih uprava grada Novog Pazara

.pdf .doc
2. Odluka o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji gradskih uprava grada Novog Pazara .pdf .doc

Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta

R.BR.DOKUMENTDATUMPREUZIMANJE
1.

Objedinjeni Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara, Gradskoj upravi za naplatu javnih prihoda grada Novog Pazara, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara

19.12.2017.god.  .pdf .doc
2.

Pravilnik o izmenama i dopunama Objedinjenog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Gradske  uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara, Gradskoj upravi za naplatu javnih prihoda grada Novog Pazara, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara

23.08.2018.god. .pdf .doc

Gradsko pravobranilaštvo

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Odluka o gradskom pravobranilaštvu .pdf .doc
2. Odluka o izmenama i dopunama odluke o gradskom pravobranilaštvu .pdf .doc

Izveštaji o radu

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Izveštaj o radu Gradske uprave za izvorne i poverene poslove za 2017. godinu .pdf .doc
2. Izveštaj o radu Gradske uprave za naplatu javnih prihoda za 2017. godinu .pdf .doc
3.  Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva za 2017. godinu .pdf  .doc 
4.  Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za 2017. godinu .pdf  .doc 

Etički kodeks

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Ponašanja funkcionera lokalne samouprave u Novom Pazaru .pdf .doc
2.

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika grada Novog Pazara

.pdf .doc

Pravilnik o postupku unutrašnjeg uzbunjivanja

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Pravilnik o postupku unutrašnjeg uzbunjivanja gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara .pdf
2. Pravilnik o postupku unutrašnjeg uzbunjivanja gradske uprave za naplatu javnih prihoda grada Novog Pazara .pdf

 

Profil zajednice


Profil zajednice je dokument koji sadrži merljive, jasne i objektivne podatke o geografskim, prirodnim, demografskim, socijalnim i ekonomskim karakteristikama Grada Novog Pazara.
Kao takav, daje nam jasnu sliku o opštini i njenim potencijalima za dalji ekonomski i društveni razvoj.

 

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Profil zajednice 2017. .pdf .doc

 

Komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora

Komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti Grada Novog Pazara, obrazovana odlukom Skupštine Grada Novi Pazar („Sl. list grada Novog Pazara“, broj 7/16 ), obezbeđuje obuhvatan i delotvoran inspekcijski nadzor, izbegavanje preklapanja i nepotrebnog ponavljanja inspekcijskog nadzora i usklađivanje inspekcijskog nadzora između inspekcija koje vrše inspekcijski nadzor nad poslovima iz izvorne nadležnosti Grada Novog Pazara.

Poslovi i zadaci Komisije su:

 1. da razmatra i daje mišljenje na predloge planova inspekcijskog nadzora, koje dostavljaju inspekcije;
 2. da prati dostignuti nivo koordinacije inspekcija, inicira mere, utvrđuje smernice i daje uputstva u cilju unapređenja koordinacije inspekcija i delotvornosti inspekcijskog nadzora i prati njihovu realizaciju, a naročito:
  1. za usklađivanje planova inspekcijskog nadzora i rada inspekcija;
  2. za razmenu informacija u vršenju inspekcijskog nadzora;
  3. za unapređenje inspekcijskog nadzora na osnovu informacija iz godišnjeg izveštaja o radu inspekcija;
  4. za razvoj informacionog sistema u cilju efikasnog vršenja inspekcijskog nadzora.
 3. da razmatra i daje mišljenje na nacrte odluka i predloge drugih propisa kojima se uređuju pitanja inspekcijskog nadzora;
 4. da razmatra mišljenja, direktive, metodološke materijale i priručnike za rad inspekcije, analizira praksu inspekcijskog nadzora i zauzima stavove u cilju ujednačavanja postupanja inspekcije u istim ili sličnim situacijama prema svim nadziranim subjektima, i objavljuje te stavove;
 5. da učestvuje u analizi potreba za finansiranjem, tehničkom opremljenošću i stručnim usavršavanjem inspektora, kao i utvrđivanju programa stručnog usavršavanja inspektora, i podnosi inicijative nadležnim organima koje se odnose na finansiranje, tehničku opremljenost i programe obuka i drugih oblika stručnog usavršavanja inspektora;
 6. da daje stručno mišljenje o predlozima kontrolnih lista, kao i njihovih izmena i dopuna;
 7. da se stara da se na službenoj internet stranici grada objavljuju propisi, akti i dokumenti koji se odnose na inspekcijski nadzor; 
 8. da, na upit zainteresovanih lica, pruža obaveštenja koja se odnose na delokrug inspekcija u nadležnosti grada Novog Pazara, najkasnije u roku od sedam radnih dana;
 9. da, u skladu sa potrebom podnosi izveštaje Gradskom veću i Skupštini i daje predloge za preduzimanje mera iz njihove nadležnosti;
 10. da se stara da se na službenoj internet stranici grada objavljuju informacije o svim nosiocima poslova inspekcijskog nadzora, a naročito podaci o njihovim nadležnostima, adresama, telefonima i adresama elektronske pošte, kao i o njihovim rukovodiocima;
 11. da preduzima odgovarajuće aktivnosti u vezi sa obraćanjem podnosioca pritužbe na rad inspekcije koji je nezadovoljan odlukom o pritužbi;
 12. da razmatra izveštaje o radu unutrašnje kontrole inspekcije;
 13. da obavlja druge poslove utvrđene zakonom.

 

Dokumenta

 

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Poslovnik o radu Komisije .pdf .doc
2. Godišnji plan inspekcijskog nadzora za 2016. godinu .pdf .doc
3. Izveštaj o radu Odeljenja za inspekcijske poslove za 2016. godinu .pdf .doc
4. Godišnji plan inspekcijskog nadzora za 2017. godinu .pdf .doc
5. Izveštaj o radu Odeljenja za inspekcijske poslove za 2017. godinu .pdf .doc
6. Godišnji plan inspekcijskog nadzora za 2018. godinu .pdf .doc
7. Pravilnik o posebnim elementima procene rizika, učestalosti vršenja inspekcijskog nadzora na osnovu procene rizika i posebnim elementima plana inspekcijskog nadzora komunalne inspekcije iz izvorne nadležnosti jedinice lokalne samouprave .pdf .doc
8. Godišnji plan inspekcijskog nadzora za 2019. godinu .pdf .doc

 

Elaborati popisne komisije

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Odluka o elaboratu popisne komisije Gradske uprave za izvorne i poverene poslove za 2016. godinu .pdf .doc
2. Odluka o elaboratu popisne komisije Gradske uprave za naplatu javnih prihoda za 2016. godinu .pdf .doc
3. Odluka o elaboratu popisne komisije Gradske uprave za izvorne i poverene poslove za 2017. godinu .pdf .doc
4. Odluka o elaboratu popisne komisije Gradske uprave za naplatu javnih prihoda za 2017. godinu .pdf .doc

Procena ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća

 

R.BR.DOKUMENTPREUZIMANJE
1. Saglasnost - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije  .pdf
2. Zaključak - Gradsko veće grada Novog Pazara .pdf
3. Procena ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća grada Novog Pazara .pdf
4. Prilog 1 - Rešenje o registrovanju privrednog subjekta .pdf
5. Prilog 2 - Licence za izradu procene rizika .pdf 
6. Prilog 3 - Karakteristike potencijalne opasnosti od zemljotresa .pdf 
7. Prilog 4 - Karakteristike potencijalne opasnosti od odrona, klizišta i erozije .pdf 
8. Prilog 5 - Karakteristike potencijalne opasnosti od poplava .pdf 
9. Prilog 6 - Karakteristike potencijalne opasnosti od požara i eksplozija, poažara na otvorenom .pdf 
10. Prilog 7 - Karta rizika od zemljotresa grada Novog Pazara .pdf 
11. Prilog 8 - Karta rizika od odrona, klizišta i erozija grada Novog Pazara .pdf 
12. Prilog 9 - Karta rizika od poplava grada Novog Pazara .pdf 
13. Prilog 10 - Karta rizika od požara, eksplozija i požara na otvorenom grada Novog Pazara .pdf 
14. Prilog 11 - Karta rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća grada Novog Pazara .pdf 

 

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika