A- A A+

Budžet Novog Pazara realan i transparentan

Odbornici Skupštine Grada Novog Pazara raspravljali su  o budžetu za 2020. godinu koji iznosi 3 milijarde i 230 miliona dinara, što je za 3 odsto više nego prethodne godine, a i u odnosu na sredstva projektovana za 2016. godinu, budžet je uvećan za čak 30 procenata. Planirani rashodi budžeta usvojenog na današnjem zasedanju su tri milijarde 167 miliona 430 hiljada dinara.
 
Šef odborničke grupe” Za evropski Novi Pazar” dr Muamer Bačevac ocenio je da je budžet za narednu godinu transparentan, realan, ekonomski prihvatljiv i skrojen po meri građana, kao i da se u njemu ogleda domaćinski odnos lokalne samouprave, pre svih gradonačelika Nihata Biševca.
 
“Budžetom je predviđeno ulaganje u sve oblasti. Najviše novca biće izdvojeno za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata. Izdvojeno je i za unapređenje komunalne infrastrukture, poljoprivrede, zdravstva, kulture, obrazovanja. Budžet je skrojen po meri građana, koji su u okviru aknkete glasali za najznačajnije projekte”, rekao je Bačevac.
 
Podsećamo, Grad Novi Pazar je organizovao anketu “Naš budžet”, za koju je glasalo 2.583 građana. Cilj lokalne samouprave je bio da na ovaj način građani kažu šta im je važno, koje oblasti i projekti za njih predstavljaju prioritet. Za novu predsednicu Skupštine grada, danas je izabrana Hanadi Hajdinović, odbornici SDA Sandžaka, dok je Saneli Đulović iz iste partije potvrđen mandat. Za vršioce dužnosti imenovani su : u JP "Parking servis" - Armin Mehović, u Turističkoj organizaciji Novi Pazar - Tanja Ratković a u JP "Gradska toplana" - Vladimir Marinković.                 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops