A- A A+

Vodosnabdevanje dobro, sledi zamena distributivne mreže

Iz izveštaja Javnog prduzeća „Vodovod i kanalizacija“ za 2017. godinu, prezentovanog na trinaestoj sednici Gradskog veća Novog Pazar vidljivo je da je snabdevanje vodom daleko bolje nego prethodnih godina.

„Svedoci smo da nemamo problema sa snabdevanjem domaćinstava vodom, da je oskudica vode za piće ali i tehničku upotrebu daleka prošlost. Naravno da ima prostora za bolji rad preduzeća i rešavanje tekučih pitanja, čemu menadžment posvećuje izuzetnu pažnju. Gradsko veće je zadovoljno načinom na koji je JP poslovalo i rešavano određene poteškoće na terenu, naročito ako imamo u vidu zastarelost distributivne mreže. Rešavanje ovog segmenta, u cilju još bolje distribucije vode do građana nam je prioritet u narednom periodu“, kazao je član Gradskog veća Gradimir Nedeljković, istakavši da će zamenom cevi na mreži JP „Vodovod i kanalizacija“ poboljšati distribuciju ali i smanjiti gubitke vode.

Na današnjoj sednici Gradskog veća prezentovani su izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova čiji je odnivač grad Novi Pazar, kao i izveštaji organizacionih jedinica Gradske uprave za izvorne i poverene poslove i Uprave za naplatu javnih prihoda.

Članovi Gradskog veća dali su u okviru redovnog zasedanja saglasnost na formiranje Turističke organizacije regije Kopaonik, čija se važnost, po rečima Nedeljkovića ogleda u mogućnosti da Novi Pazar udruženim snagama sa susednim opštinama, promoviše svoj turistički potencijal.

„Mislim da ćemo sa formiranjem organizacije postići pun pogodak na polju promocije turizma“, rekao je član Gradskog veća.

Gradsko veće donelo je odluku za obezbeđivanje prostora za predaju sadnog voća. Svi poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovana gazdinstva a koji sadni materijal kupe od članova Zemljoradničke zadruge (upisanih u registar prodavaca sadnog materijala ) stiču pravo na povraćaj novca od 60 %.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops