A- A A+

Ambasada Češke nastavlja sa podrškom regionalnih projekata

Češka Republika će nastaviti da pruža podršku gradu Novom Pazaru, finansirajući  razvojne projekte. U gradu je povodom nastavka saradnje boravila ambasadorka Češke u Srbiji Ivana Hlavsova, koja se sastala sa pomoćnicima gradonačelnika Nihadom Hasanovićem i Emirom Ašćerićem i članom Gradskog veća Mirsadom Jusufovićem.

„Ne osećam se u poseti Novom Pazaru i  Sandžaku kao da sam u zvaničnom obilasku. Znate da smo izdvojili sredstva za finansiranje laboratorije pri mlekari u Sjenici za potrebe sve tri opštine regiona. Naša će saradnja biti nastavljena u tom pravcu, kroz manje lokalne projekte. O tome kako aplicirati, postoje smernice na sajtu Ambasade“, kazala je Hlavsova, podsećajući da se svake godine uz podršku Češke realizuje i jedan regionalni projekat.

Češka Republika u velikoj meri pomaže ovom kraju i kroz saradnju sa neformalnom grupom Prijatelji Sandžaka, o čemu je ovom prilikom govorio pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.

„Regionalni projekat je samo jedan od segmenata saradnje na razvoju poljoprivrede. Tu je dobra saradnja sa Agencijom SEDA, formiranje agroklastera, podrška kroz obezbeđivanje laktofriza za poljoprivrednike i tako dalje. Biće u perspektivi još zajedničkih rezultata saradnje grada sa Ambasadom Češke u Srbiji.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops