A- A A+

Nova radna mesta za mlade iz Novog Pazara

Filijala Nacionalne službe za zapošljavnje u Novom Pazaru izdvojila je 35 miliona dinara za finansiranje programa samozapošljavanja i danas je organizovala  svečanu dodelu ugovora korisnicima programa samozapošljavanja i novog zapošljavanja. U okvıru ovog programa, podsticajnim sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje, posao su dobila 184 nezaposlene osobe iz Novog Pazara .

U okviru  programa aktivne politike zapošljavanja u 2016. godini i uz svesrdnu podršku lokalne samouprave, Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru danas je uspela da  svečano uruči 184 ugovora a samimim tim  istom broju  lica gube status “nezaposleni”.

Za ova dva programa, ukupan iznos uloženih sredstava  je 35 miliona dinara. Svečanom uručivanju je prisustvovao gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima iz resora privrede, kao i direktor NSZ Srbije Zoran Martinović.

Za program samozapošljavanje je izdvojeno 21,6 miliona dinara, a sredstva u visini od po 180.000 dinara dobilo je 120 lica koja će pokrenuti sopstveni biznis. U program novog zapošljavanja uključeno je 39 poslodavaca koji će pomoću subvencija NSZ zaposliti 64 lica. Oni će za otvaranje svakog radnog mesta dobiti po 200.000 dinara, a biće u obavezi da svakog zaposlenog zadrže bar godinu dana na poslu. Među dobitnicima subvencija su i lica iz kategorije teško zapošljivih, kao i dve osobe sa invaliditetom.

Ugovore dobitnicima subvencija uručili su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i direktor filijale NSZ u ovom gradu Fahrudin Đekić.

Kroz lokalne akcione planove grad Novi Pazar je partnerski sa Nacionalnom službom za zapošljavanje pomogao ove godine Program stručne prakse sa 4 miliona dinara. Prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca ova saradnja će biti nastavljena.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je zapošljavanje 184 osoba, s obzirom na veliku stopu nezaposlenosti, od velikog značaja za grad i da će lokalna samouprava raditi na otvaranju novih radnih mesta.

Martinović je istakao da će NSZ do kraja godine na nivou Srbije subvencionisati 3.600 zahteva za pokretanje sopstvenog biznisa preko programa samozapošljavanja, a da će preko novog zapošljavanja posao dobiti 2.600 nezaposlenih.

Direktor filijale NSZ u ovom gradu Fahrudin Đekić je izrazio nadu da će osobe koje su dobile subvencije za pokretanje sopstvenog biznisa opstati na tržištu i da će vremenom proširiti poslovanje i zaposliti nove radnike.

Poslodavci a posebno  oni koji od danas počinju sopstveni posao sigurno su zadovoljni nakon ove današnje svečanosti.  Brojka od 184 lica predstavlja jednu čitavu fabriku, a može se slobodno reći da  danas počinju posao sa tendencijom širenja i zapošljavanja novih radnika.

Izvor: ibalkan.net

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops