A- A A+

Novi Pazar uspešno predstavljen na sajmu turizma u Istambulu

Grad Novi Pazar i Turistička organizacija Novi Pazar na 20. jubilarnom Međunarodnom Sajmu turizma u Istanbulu EMIT 2016 predstavili su turističku ponudu Novog Pazara na štandu Turističke organizacije Srbije.  Za predstavnike medija, tur operatera, ljudi iz privrede, političkog i sveta kulture, drugog dana sajma organizovan je Happy Hour na kojem su predstavljeni gastronomski specijaliteti našeg kraja. Posetiocima je deljen promo material. Interesovanje za ponudu Novog Pazara bilo je ogromno što dokazuje i veliki broj zainteresovanih koji su prilazili štandu.

U okviru prezentacije ponude Novog  Pazara i  hotelsko–ugostiteljske ponude preduzeća AD Lipa i Dragolovčanin ND, prisutnima je prikazan i promo film Turističke organizacije Novi Pazar. Tako su posetioci imali prilike da se sami uvere u lepote Novog Pazara. Pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević je ovim povodom i dao izjave za World Travel Channel i Tek Rumeli Tv.

Štand Srbije su posetili Generalni   konzul Republike  Srbije u Istanbulu  Zoran Marković i ekonomski savetnik u generalnom konzulatu Srbije u Istanbulu Filip Šanović  zadržavši se u razgovoru sa pomoćnikom gradonačelnika Farukom Suljevićem, direktorkom TO Srbje Marijom Labović i direktorkom TO Novi Pazar  Ljiljanom Lešević. Među značajnim posetiocima bili su i ministar turizma i kulture Maher Unal i ministar inostranih poslova Mevlud Čavušoglu.

Generalni konzulat Republike Srbije u Istanbulu je izrazio zadovoljstvo odličnim zajedničkim predstavljanjem TO Srbije, TO Beograda i TO Novog  Pazara.  Zahvaljujući prisustvu i promotivnim aktivnostima u proteklih par godina, rezultat je pojačana vidljivost Srbije i Novog Pazara  kao kvalitetne turističke destinacije na turskom trzištu.

Posebnu zahvalnost grad Novi Pazar izražava sponzorima restoranu “Avlija” iz bratske opštine Bajrampaša kao i firmi iz “Mea Compa” iz Novog Pazara.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops