A- A A+

Ugovor o partnerstvu škola iz Sarajeva i Novog Pazara

Ekonomske škole iz Sarajeva i Novog Pazara potpisale Ugovor o partnerstvu uz podršku Grada Novog Pazara.

Direktori srednjih ekonomskih škola iz Sarajeva i Novog Pazara potpisali su u Gradskoj upravi Ugovor o partnerstvu. Tim povodom, gradonačelnik dr Meho Mahmutović je primio predstavnike ovih škola i poželeo im dugu i uspešnu saradnju.

Direktor Ekonomsko-trgovinske škole iz Novog Pazara, gospodin Sead Ljajić izrazio je posebo zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma kojima će se učenici i profesori ovih škola približiti i razmeniti svoja iskustva na obostranu korist. „Dok ove škole budu postojale, ovaj će se odnos negovati“, zaključio je direktor Ljajić. Nadu u uspešnost ove saradnje nije krila ni direktorka Srednje ekonomske škole, gospođa Jadranka Kolar. Ona se zahvalila direktoru i gradonačelniku na gostoprimstvu. Na kraju je dodala: „Mislim da će od ove saradnje najviše koristi imati deca.“

Član Kabineta gradonačelnika, Rifat Redžović, istakao je da je potpisivanje ovog ugovora od značaja ne samo za pomenute škole, već i za ceo obrazovni sistem. On je kazao da se kroz ovu saradnju ovih škola očituje i kulturološka povezanost Novog Pazara i Sarajeva koja je dugo prisutna. „Ova sradnja pokazuje univerzalnost naučnih vrednosti i treba da predstavlja model školama kako da se povezuju i razmenjuju iskustva.“, rekao je Redžović.

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops