A- A A+

Studentske stipendije za 75 najboljih

Gradsko veće Grada Novog Pazara usvojilo je spisak studenata i studentkinja koji će u školskoj 2019/2020. biti stipendirani sredstvima iz gradskog budžeta. Na predlog gradonačelnika Nihata Biševca, ove godine je dodeljeno više studentskih stipendija. U ovoj školskoj godini 75 studenata i studentkinja sa državnih univerziteta kojima je prosečna ocena veća od devet će dobiti stipendiju, dok je prošle godine taj broj iznosio 61.
Gradonačelnik Nihat Biševac je, ovim povodom istakao razvoj obrazovanja, da je stipendiranje najuspešnijih studenata deo dugoročne politike lokalne samouprave da učenicima i studentima, stvori što kvalitetnije uslove za obrazovanje i sticanje znanja.

“Reč je o najboljim studentima koji su naša budućnost i najbolji promoteri grada, jer su na nekim od najprestižnijih fakulteta u zemlji akademci iz Novog Pazara najbolji u generaciji”, kazao je gradonačelnik Biševac i naglasio da lokalna samouprava ima obavezu da prati rad najboljih studenata i da učini sve što je u njenoj moći da nagrađuje najbolje, a da oni koji su otišli u svet nikada ne zaborave odakle potiču.

 
Spisak možete pogledati OVDE.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops