A- A A+

Uspešan vikend za novopazarske sportiste

Sportski vikend u Novom Pazaru bio je bogat raznim dogadjajima. Na sportskim terenima širom grada bilo je puno dešavanja pa sada dolazi do izražaja veliki trud gradskih vlasti u izgradnju infrastrukture i ulaganje u sport uopšte.

Fudbaleri Novog Pazara I KMF Novi Pazar nisu imali svoje zvanične nastupe u ligama u kojima nastupaju zbog termina odigravanja meceva reprezentacije Srbije. Fudbaleri Novog Pazara tu pauzu su iskoristili i odigrali medjunarodni prijateljski meč sa ekipom Lokomotive iz Bugarskog grada Mezde. Domaćin je bio bolji i slavio je rezultatom od 3: 1 .Mladi fudbaleri Pazara bili su domaćini svojim vršnjacima iz Kragujevca u Šutenovucu, i održali im lekciju kako se treba boriti za svoj klub pobedivši ih rezultatom od 4-1.

Rukometaši Novog Pazara nastavljaju partiju dobrih igara i na gostovanju u Kraljevu pobedili ekipu Metalca sa 33 -22, i tako najavili ozbiljnu kanditaturu za osvajanje prvog mesta i ulazak u viši rang .

U nedelju sportska dvorana Pendik je bila u znaku košarke , prvo su na parket izašle košarkašice i u jednoj furioznoj igri pobedile ekipu ŽKK Gimnazijalc iz Pirota rezultatom 77 -44 .

Malo kasnije na parket u Pendiku svoj meč odigrali su i košarkaši Novog Pazara pred zavidnim brojem gledalaca i održali su čas iz košarke kolegama iz KK Prva petoletka iz Trstenika. Pobednik ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje ,pružili su domaći košarkaši zavidnu igru i borbenost i sa velikom razlikom pobedili goste iz Trstenika sa 110 -77 .Kao i rukometaši i košarkaši su na prvom mestu na tabeli I kolo pre kraja su jesenji prvaci i najveci favoriti za ulazak u veći rang.

Rifat Zilkić je proglašen za najboljeg trenera u Srbiji za 2015. godinu u kategoriji mlađih seniorki I mlađih juniora.Ovo vredno priznanje Zilkić je dobio u okviru manifestacije "Dani atletike" koje je organizovao Atletski savez Srbije ovog puta u Kragujevcu

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops