A- A A+

Održana XXXIV redovna sednica Gradskog veća

Nove zone za utvrđivanje poreza na teritoriji Novog Pazara i inicijativa za osnivanje Javnog preduzeća za uređivanje parking prostora u našem gradu, samo su neke od odluka koje su na današnjem zasedanju usvojili novopazarski većnici. Prema oceni člana Gradskog veća Fevzije Murića sve odluke donete su u cilju poboljšanja kvaliteta života građana Novog Pazara.

Komentarišući usvojeni predlog nvih zona teritorije grada Novog Pazara za utvrđivanje poreza na imovinu, član Gradskog veća, Fevzija Murić je rekao da je, s obzirom na karakteristike grada i cenu nekretnina u Novom Pazaru, bilo vrlo teško definisati odluku, kojom se, kako je isakao, izlazi u susret građanima.

Većnici su na ovom zasedanju, između ostalog, usvojili nacrt rešenja o razrešenju i imenovanju članova organa upravljanja OŠ Stefan Nemanja iz reda predstavnika lokalne samouprave, kao i predlog o formiranju Komisije za izradu programa sporta grada Novog Pazara za period do 2018.godine.

Usvojena inicijativa za osnivanje Javnog preduzeća za uređivanje parking prostora bi po oceni Murića trebalo da doprinese rešavanju problema nedostatka parking prostora u Novom Pazaru.

Sve odluke na ovom zasedanju donete su u cilju poboljšanja kvaliteta života svih građana Novog Pazara, jer će se, kako je zaključio Murić, svi usvojeni progrmi razvijati u pravcu daljag unapređenja komunalne infrastrukture, kako u centru tako i na periferijama grada.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops