A- A A+

Sednica UO Evropskog Progresa u Novom Pazaru

Novopazarski Dom zdravlja dobiće savremenu zgradu hitne medicinske pomoći, odlučeno je na današnjoj sednici Upravnog odbora Evropskog Progresa, koja je održana u Novom Pazaru. Takođe, odobreni su i drugi značajni preojekti, ne samo za Novi Pazar, već i za druge lokalne samouprave, ukupno 34, u kojima se sprovodi Program evropskog partnerstva sa opštinama.

Na današnjem zasedanju Upravni odbor Evropskog Progresa dao je konačnu saglasnost za realizaciju projekta izgradnje savremenog objekta hitne službe u Novom Pazaru, čija procenjena vrednost premašuje 920 hiljada evra. Prema oceni direktora Doma zdravlja Ervina Ćorovića, takav projekat će značajno unaprediti zdravstvenu zaštitu stanovnika Novog Pazara i okoline.

Izrazivši zadovoljstvo što je Grad Novi Pazar domaćin UO Evropskog Progresa, pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević istakao je značaj i drugih odobrenih projekata, kao što su razvijanje Geografskih informacionih sistema i projekat zaštite od erozije i poplava u južnoj Srbiji.

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović, sa ovog skupa je poručio prisutnim kolegama iz različitih lokalnih samouprava da ne odustaju od projekata, stavljajući im na raspolaganje stručnu pomoć svog Kabineta i novopazarske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Za sprovođenje Evropskog progresa EU izdvaja 19,6 miliona evra, Vlada Švajcarske 4,86, dok će Vlada Srbije preko resornih ministarstava obezbediti dodatno učešće u projektima. U program Evropskog Progresa koji doprinosi održivom razvoju nerazvijenih područja, uključene su 34 lokalne samouprave u Srbiji.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops