A- A A+

Održana svečana prezentacija ŽKK Novi Pazar, Dragan Đilas najavio pomoć Košarkaškog saveza

Povodom prezentacije ŽKK Novog Pazara, gradonačelnik se sastao sa predesdnikom Košarkaškog saveza Srbije, Draganom Đilasom. Ovom sastanku je prisustvovala košarkašica, bivšu reprezentativku Nataša Kovačević, predsednicu Fondacije "Nataša Kovačevič", koja se bavi promocijom ženskog sporta.

Dragan Đilas je tokom sastanka naglasio da je važno što Novi Pazar ima gradonačelnika koji voli sport i koji čini sve kako bi se pospešio razvoj sporta i unapredili uslovi u kojima oni treniraju. On je iskoristio ovu priliku da najavi podršku Košarkaškog saveza Srbije u narednom periodu kako muškom, tako I ženskom košarkaškom klubu.

Zvanična prezentacija ŽKK održana je danas u hali Pendik . Odigrana je prijateljska utakmica sa Crvenom Zvezdom. Predsednik Upravnog odbora ovog kluba, Vahidin Melajac istakao je da je Gradska uprava Novog Pazara učinila sve napore kako bi se pospešio razvoj sporta u našem gradu.

"Ovo je sportski grad i srećan sam što ima žensku ekipu. Srbija je prvak Evrope, iznad toga je samo jedna stepenica. Siguran sam da naša ženska košarka, koja je od ove godine bogatija za deset novih klubova ima veliku budućnost, kao i da ćemo Pazar brzo gledati u Prvoj ligi", rekao je Dragan Đilas na promociji Ženskog košarkaškog kluba Pazar.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović naglasio je da je KSS najzaslužniji zbog ponovnog konstituisanja ovdašnjeg kluba. "Sve pohvale našoj upravi, ali svega ne bi bilo bez podrške KSS i Dragana Đilasa. Nadam se da ozbiljnim koracima idemo prema domaćoj košarkaškoj eliti", kazao je Mahmutović.

Novopazarke će na startu Druge lige - grupa Jug, čiji je prvo kolo zakazano za 17. oktobar, igrati u Prokuplju protiv Topličanina 2012. Liga ima dve grupe, a ŽKK Pazar je u grupi B sa još šest timova.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops