A- A A+

Američki ambasador u poseti Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Gradonačelnik Mahmutović se zahvalio, kako je sam istakao, velikom prijatelju Novog Pazara na ovoj poseti. Na sastanku je Njegovu ekselenciju ambasadora, Majkla Kirbija, upoznao sa ekonomskom, političkom i socijalnom situacijom u našem gradu. Gradonačelnik je izrazio zahvalnost za svu pomoć koju su i ambasada i USAID pružali gradu već godinama.

Ambasador Majkl Kirbi rekao je da mu je veoma drago što je u Novom Pazaru i što je ovo bila dobra prilika da se predstavi novu šeficu kancelarije za demokratiju i ekonomski razvoj pri USAID-u u Srbiji, Loru Pavlović. Kazao je da je glavni problem u regionu nezaposlenost i da je prioritet USAID-a da podstakne privredu u Novom Pazaru kako bi se otvorila nova radna mesta. Gospodin Kirbi je preneo svoje utiske sa putovanja po regionu tokom kojeg se sastao sa ženama preduzetnicama. Pohvalio je njihovu preduzimljivost i iskazao spremnost američke ambasade da podrži razvijanje malih i srednjih preduzeća u svakom trenutku.

Najavivši svoju posetu u oktobru, ambasador je kazao da će se američka ambasada potruditi da reši problem koji godinama muči tekstilnu industriju u Novom Pazaru, a to je nepostojanje kolektora za prečišćavanje otpadnih voda. On je rekao da želi da ova industrija, u kvalitet čijih proizvoda se i sam uverio, nastavi sa kvalitetnim radom, ali bez zagađivanja voda. Iskazao je spremnost američke ambasade da pomogne u nabavci mašine koja će to omogućiti.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops