A- A A+

Održana XXV sednica Gradskog veća

Gradski većnici usvojili su nekoliko važnih tačaka na sednici Gradskog veća. Usvojena je izmena Plana javnih nabavki kojom je prodširen spisak građevinskih poteza. Po rečima člana Gradskog veća Mirsada Jusufovića, ove nabavke obuhvataju vrlo bitne putne pravce. Među njima je asfalitiranje puta kod džamije u Požegi, asfaltiranje ulice Kačaničke, ulica kod solitera na autobuskoj stanici i prvih zgrada na Jaliji. Ovim planom biće obuhvaćena i sanacija trotoara kod škole "Meša Selimović" i preko puta zgrade Policijske uprave.

Na ovoj sednici usvojena je odluka i o pomoći porodici Rupić. Grad Novi Pazar će obezbediti trenutni smeštaj i materijalnu pomoć za udovicu Amelu i njeno troje maloletne dece koji su nakon požara ostali bez krova nad glavom. "Takođe, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika i našim privrednicima koji su već iskazali interesovanje, obezbedićemo i trajni smeštaj ovoj porodici", dodao je Jusufović.

Usvojena je i odluka o eksporpriaciji zemljišta kako bi se nastavilo sa radovima na ukorićenju reče Raške.

Mirsad Jusufović se posebno osvrnuo na tačku kojom je Gradsko veće usvojilo Plan postavljanja ležećih policajaca posebno u okolini škola. On je istakao njihov značaj za sigurnost najmlađih školaraca, kao i da je planirano na budu postavljeni do početka nove školske godine u septembru

.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops