A- A A+

Nova fiskulturna sala za učenike OŠ „Stefan Nemanja“

Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Stefan Nemanja otpočeli su pre desetak dana i odvijaju se predviđenom dinamikom. Školu  je posetio gradonačelnik Nihat Biševac, sa saradnicima.
 
„Želimo da iskoristimo raspust i da u svim školama u pauzi nastave stvorimo još bolje uslove za obrazovanje dece i rad nastavnika i nenastavnog osoblja. U školi „Stefan Nemanja u toku je rekonstrukcija fiskulturne sale i radovi na fasadi i termičkoj izolaciji. Rekonstrukcijom učionica od pre nekoliko godina nije obuhvaćena fiskulturna sala, koja će do septembra biti potpuno nova. Ulaganja u obrazovanje u Novom Pazaru nikada nisu bila veća, zahvaljujući Vladi Srbije“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.
 
Gradonačelnik je podetio da je u rekonstrukciju OŠ „Desanka Maksimović“ uloženo oko pet milona eura, da je novac uložen i u izgradnju vrtića kod škole „Bratstvo“, a da su u toku radovi u gotovo svim školama Novog Pazara, Gimnaziji, Tehničkoj i Tekstilnoj školi, u Osnovnoj školi u Muru.
 
Direktor Osnove škole Stefan Nemanja Edin Dugopoljac ističe da učenici u septembru uđu u potpuno rekonstruisan objekat.
 
„Fiskulurna sala će proći potpunu rekonstrukciju, sve će biti novo. Radovi na fasadi su u toku i želim da istaknem kao izuzetno značajnu podršku koju  nam pruža lokalnna samouprava. Grad ulaže ogroma sredstva u razvoj obrazovanja, u svim školama u gradu“, rekao je Dugopoljac.

 

Foto galerija

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops