A- A A+

Skupština u sredu, novi direktori u nekim preduzećima i ustanovama

Redovna sednica Skupštine grada Novog Pazara zakazana je za sredu, 13. mart, najavio je danas na konferenciji za medije predsedsednik lokalnog parlamenta, Samir Lekić. On je najavio i postupno uvođenje sistema elektronske skupštine. 
 
"Kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave aplicirali  smo za celokupno uvođenje sistema elektronske skupštine, iako je ova novina delimično uvedena ranije. Sistem olakšava rad medija kojima je celikupan materijal dostupan, što je još jedan dokaz da vodimo računa o transparentnosti. Podsetiću vas da smo po transparenti prvi u Srbiji i da je sve vezano za rad lokalnog parlamenta tome doprinelo. Želimo da sistem upotpunimo, kroz elektronsko glasanje, evidenciju prisutnosti, elektronsku formu odluka i sve ostalo", rekao je Lekić. Prestojeća sednica preteći će u znaku odluka vezanih za određene promene u preduzećima i ustanovama.
 
"Novi direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta biće Berin Ljajić, diplomirani pravnik, direktor Centra za socijalni rad Mirza Bektović a direktor Kancelarije za mlade Tarik Rupić.
 
“Nova imena na ovim funkcijama će biti prilika da ova javna preduzeća i ovaj grad nastavi da rade još bolje što je to do sada bilo”, rekao je Lekić.
 
On je najavio da će najverovatnije na toj sednici biti imenovano još nekoliko novih direktora, ali da nije u prilici da saopšti njihova imena, jer još uvek traju pregovori.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops