A- A A+

Nihat Biševac gradonačelnik Novog Pazara

Na Prvoj sednici Skupštine Novog Pazara, Nihat Biševac, aktuelni predsednik Privremenog organa grada ponovno je izabran za gradonačelnika. Za njegovog zamenika izabran je Vladimir Marinković.

„Želim da se zahvalim svima, kako građanima Novog Pazara, tako i vama odbornicima, na poverenju koje ste nam ukazali. Trudićemo se da u postojećim okolnostima, u okruženju i situaciji, opravdamo poverenje i podršku koje smo dobili. Još jednom veliko hvala“,rekao je Nihat Biševac, nakon reizbora za gradonačelnika.

Nihat Biševac, rođen je 9. januara 1964. u Novom Pazaru. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Prištini. Tokom svoje karijere istakao se obavljajući visoko odgovorne funkcije: radio je kao profesor u Ekonomskoj trgovinskoj školi, direktor Sportskog saveza Novi Pazar i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje. Zvanje najuspešnijeg sportiste Novog Pazara poneo je 1989. godine. Funkciju gradonačelnika obavljao je u dva mandata od 2016.godine.

Članovi Gradskog veća grada Novog Pazara u predstojećem mandatu su Denisa Curić, Vahidin Melajac, Albin Šabotić, Ensar Škrijelj, Aladin Zećirović, Latif Džerlek, Nikola Jolović, Tihomir Ratković i Nikola Milenković.

Njima je poverenje, tajnim glasanjem, ukazala skupštinska većina od 24 odbornika.

Na sednici Skupštine Grada Novog Pazara, potvrđeni su mandati odbornika, Maidi Baltić, Merfidu Kamešničaninu i Banetu Milosavljeviću.

Izabrani su članovi Administrativno-mandatne komisije: Senada Totić – predsjednik, Nermina Šaćirović – zamenik predsednika, Merfid Kamešničanin, Semir Madžgalj i Veljko Sretković – članovi. Također, izabrani su i članovi Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja: Hidajet Plojović – predsednik, Džemil Divanefendić – zamenik predsednika, te Enis Zeković, Esma Ljajić i Predrag Mutavdžić kao članovi.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops