A- A A+

Доминација Новопазараца на Кросу РТС, градоначелнику признање за подршку

У част најуспешнијих учесника овогодишњег, 28. по реду Кроса РТС- а, организован је пријем, чији је домаћин градоначелник Нихат Бишевац. Нови Пазар је освојио седам златних медаља у млађим категоријама. У сениорској конкуренцији, неприкосновени Елзан Бибић је нослиац Велике награде Радио Београда, Златног знамења и повеље "Добрила Добрић", док је статус апсолутног победника у женској конкуренцији припао фантастичној Теодори Симовић. Учеснике и организаторе Кроса РТС традиционално је угостио градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, који је добитник повеље у категорији посебне подршке овом такмичењу. 

„Надам се да ћемо у будућности бити и домаћини самог такмичења. Стеван Ковачевић је дугогодишњи пријатељ нашег града и неко ко промовише Нови Пазар свуда на најбољи начин. На резултате наших атлетичара којима су данас уручена признања смо поносни, јер су на сјајан начин допринели окончању најуспешније године новопазарског спорта у његовој историји. Њихови резултати на Кросу РТС-а круна су Атлетког клуба у 2018. години али и овдашњег спорта уопште“, рекао је на додели признања градоначелник Нихат Бишевац.

Први човек Новог Пазара истакао је да чланови АК нису понос само свог града већ и читаве Србије, Балкана али и атлетског света. „Показали су да наше дугогодишње улагање у спортску инфраструктуру има смисла и даје резултате. Атлетски клуб је расадник шампиона и талената на које смо поносни и честитам свим атлетичарима који су овогодишњи добитници признања Кроса РТС-а“, казао је граодначелник Бишевац. Пријатељ Новог Пазара и творац Кроса РТС, Стеван Ковачевић увек је, " на огромно лично задовољство" радо виђен гост у граду атлетике.

„Тренер Рифат Зилкић је творац шампиона, рекордера и репрезентативаца. Понео је повељу "Добрила Добрић" и Златно знамење као најуспешнији тренер у историји овог такмичења. Верујем да су остварени резултати стимуланс за Новопазарце да наставе овако и да даље стварају велика имена домаће и светске атлетике, истакао је Стеван Ковачевић, оснивач Кроса .

„Изузетне честитке заслужује и Град Нови Пазар који несбично улаже у атлетику и спорт уопште. Добили сте атлетски стадион а сада треба да добијете и освајача медаље на некој од највећих европских и светских позорница, а зашто да не и на Олимпијским играма“, казао је Ковачевић.

Тренер Рифат Зилкић скромно истиче да упркос постигнутим резултатима није очекивао ласкаво признање. „Изненађен сам признањем иако су наши атлетичари ове године освојили много, много медаља на Кросу РТС-а, који у великој мери доприноси стварању шампиона. Без обзира где се Крос одржава ми традиционално наступамо и имамо са организаторима изузетну сарадњу“, рекао је Зилкић овим поводом.

Елзан Бибић, момак који исписује значајан део историје не само новопазарске већ и међународне атлетике истиче да је за њим сјајна сезона, али да успех на Кросу РТС –а увек има посебну драж. „Захвалност најпре Стевици Ковачевићу на урученом признању. Ово такмичење је за мене одскочна даска и одлична проба пред велика такмичења попут првенства Европе у кросу, јер је конкуренција била изузетно јака“, рекао је Елзан Бибић, а његова другарица из АК Нови Пазар, Теодора Симовић с поносом подсећа да је своје прве тамичарске кораке у атлетском свету направила управо као учесница Кроса РТС. „Иако сам променила дисциплину резултат није изостао, што ми је посебно драго. Надам се да ћу и следеће године бити део овог такмичења, које за мене има посебан значај и да ћу, зашто да не, као и сада остварити запажен резултат“.

У оквиру такмичења реализован је, на иницијативу атлетских талената, и пројекат „Образовни круг“, осмишљен са идејом да се кроз коришћење нових технологија успоставити систем учења и размене искустава између ђака из Србије и Француске. Ученици основних школа „Стефан Немања“ и „Халифа Бин Зајед ал Нахјан“ добитници су плакета Кроса РТС-а у оквиру сегмента „Образовни круг“ за 2018. годину.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA