A- A A+

"Поносни смо јер нас препознају по атлетичарима"

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је данас да је Елзан Бибић освајањем бронзане медаље у трци јуниора на Европском првенству у кросу крунисао најуспешнију годину у историји новопазарског спорта.

“Изузетна година за наше атлетичаре и Елзана Бибића, који је на радост свих показао да је повреда прошлост. Оборио је државне рекорде у три дисциплине, апсолутни је победника Кроса РТС и имао је још сјајних резултата. Наш клуб је један од најбољих у региону, поносни смо јер нас препознају по атлетичарима”, рекао је градоначелник на пријему у Бибићеву част.

“Захваљујући њиховим успесима имамо и прелеп стадион, па постоје и услови за квалитетан тренинг. То је организован клуб, у којем управа и такмичари чине изузетну целину, па резултати не могу да изостану”, додао је градоначелник.

Осим бронзане јуниорске медаље на Европском крос првенсту у Тилбургу, Бибић је ове године на Светском јуниорском првенству у Тампереу заузео шесто место на 1.500 и осмо на 5.000 метара, где је био трећи, односно други међу Европљанима.

Он је током 2018. оборио државне рекорде за јуниоре и млађе сениоре на 1.500 и 3.000 метара, као и јуниорски рекорд на 5.000 метара.

“Хвала градоначелнику на пријему. Задовољан сам сезоном, крунисао сам јуниорску каријеру на предиван начин. Трчао сам квалитетно на Европском првенству у Тилбургу и доказао да сам у самом врху”, оценио је Бибић.

Тренер Рифат Зилкић навео је да европске и светске медаље у атлетици не долазе често у Нови Пазар и Србију, те да се Бибић придружио Ивани Шпановић.

“Нисмо прекинули низ, наставио је путем Амеле Терзић и Теодоре Симовић. Покушаћемо да у 2019. години остваримо неколико олимпијских и норми за Светско првенство у Катару. Осим сениора, имамо и око 20 талентованих дечака и девојчица који иду њиховим стопама. Четврти смо клуб у Србији, али смо најуспешнији по броју освојених медаља”, закључио је Зилкић.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA