A- A A+

Амбасада Чешке наставља са подршком регионалних пројеката

Чешка Република ће наставити да пружа подршку граду Новом Пазару, финансирајући  развојне пројекте. У граду је поводом наставка сарадње боравила амбасадорка Чешке у Србији Ивана Хлавсова, која се састала са помоћницима градоначелника Нихадом Хасановићем и Емиром Ашћерићем и чланом Градског већа Мирсадом Јусуфовићем.

„Не осећам се у посети Новом Пазару и  Санџаку као да сам у званичном обиласку. Знате да смо издвојили средства за финансирање лабораторије при млекари у Сјеници за потребе све три општине региона. Наша ће сарадња бити настављена у том правцу, кроз мање локалне пројекте. О томе како аплицирати, постоје смернице на сајту Амбасаде“, казала је Хлавсова, подсећајући да се сваке године уз подршку Чешке реализује и један регионални пројекат.

Чешка Република у великој мери помаже овом крају и кроз сарадњу са неформалном групом Пријатељи Санџака, о чему је овом приликом говорио помоћник градоначелника Нихад Хасановић.

„Регионални пројекат је само један од сегмената сарадње на развоју пољопривреде. Ту је добра сарадња са Агенцијом СЕДА, формирање агрокластера, подршка кроз обезбеђивање лактофриза за пољопривреднике и тако даље. Биће у перспективи још заједничких резултата сарадње града са Амбасадом Чешке у Србији.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA