A- A A+

Одржана II седница Градског већа

На данашњој седници Градског већа донет је низ врло битних планова и закључака, а усвојени су и планови који су веома битни за даље функционисање града. Усвојен је Нацрт одлуке о првом ребалансу буџета. „Разлог за усвајање ребаланса је што смо у међувремену имали велики прилив средстава по разним основама и та средста у буџету морају да се прикажу. Средства ће се у наредном периоду употребити пре свега за равој и унапређење инфраструктуре, односно комуналних услуга у граду. То се пре свега односи на изградњу канализационе и водоводне мреже и обнављање мреже која је застарела.“, рекао је члан Градског већа Февзија Мурић. Он је додао да ће наменска средства која су добијена из Владе Републике Србије бити искоришћена за унапређење социјалне заштите. Ово се пре свега односи на услуге које треба да се унапреде, а то су помоћ у кући, геронто домаћице, и помоћ Друштву за помоћ МНРЛ. „Посебно оно што желим да истакнем да смо по први пут одвојили средства за финансирање Бошњачког националног већа у Санџаку.“, рекао је Мурић.

Градско веће усвојило је и план одбране од поплава за 2016. годину. Овим су створени услови да се настави са изградњом брана. Усвојен је и план ерозивних подручја, тј. предузимање мера против стварања ерозивних подручја. „Град има велики број тих подручја која проузрокују клизишта. Ми ћемо покушати да изнађемо средста, да урадимо катастар тих подручја како бисмо могли да радимо планове, да пројкетанти знају где треба забранити прављење објеката.“, истако је Мурић.

Усвајен је низ тачака којима је омогућено грађанима који су у поступку легализације да сувласнички део земљишта који имају са градом присвоје као личну својину.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA