A- A A+

Novopazarski tekstilci pozvani na Sajam tekstila u Travniku

Sajam tekstila, obuće, kože i opreme koji će se održati u Travniku od 28 do 30. maja predstavljen je privrednicima Novog Pazara. Ova manifestacija biće prilika da ovdašnji tekstilci razmene iskustva sa svojim kolegama širom zemlje, ali i steknu nove poslovne saradnje.

Sajam tekstila u Travniku koji je planiran krajem maja ove godine okupiće veliki broj proizvođača tekstila, obuće, kože i opreme. Učešće će uzeti i novopazarski tekstilci koji će dobiti priliku da uspostave nove poslovne kontakte, ali i razmene iskustva sa tekstilcima širom zemlje. Manifestacija je internacionalnog karaktera a plan aktivnosti i način prijave predstavljen je danas u novopazarskom Multimedijalnom centru.

„Biće nam drago da proizvođaći iz ovog sektora dođu, jer je to Sajam koji je namenski za ovu vrstu proizvodnje. Internacionlnog je karaktera, gde će pored domaćih iz BIH biti i proizvođači iz Nemačke, Italije, Hrvatske, Srbije, ovde konkretno iz Novog Pazara i šire, zatim Turske. Pozvali smo tamošnje proizvođače jer su u ovom sektoru oni veoma moćni. Nadamo se da će taj susret biti na nivou i da će svi oni koji dođu imati šansu da se upoznaju pre svega sa proizvođačima sa kojima mogu uspostaviti razne vidove saradnje, počev od zajedničkih ulaganja, tržišta istraživanja i tako dalje“, kazao je  generakni sekretar za BIH Udruženja tekstila, obuće i kože Amir Medžić.

Načelnik opštine Travnik Admir Hadžiemrić kaže da je prezentacija organizovana u Novom Pazaru sa ciljem da se novopazarski privrednici zaintersuju za ovu manifestaciju, koja se drugi put organizuje u Travniku. On podseća da je Travnik jedan od najvećih tekstilnih centara u BIH  gde žive i rade i ljudi sa prostora Novog Pazara.

„Ono što je takođe jedna od bitnih karakteristika Sajma je ta da ga sufinansiraju opština Travnik i Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona. Nama nije cilj zarada već susret privrednika i razvoj privrede i dalje zapošljavanje ljudi. Razvoju ove vrste industrije i plasman ka razvijenim tržištima koji će omogućiti napredak proizvodnih procesa u ovim industrijama i povećanje radnika uposlenih u ovoj branši“, istakao je Hadžiemrić.

Rukovodilac odeljena za privredu Almir Kecap pozvao je novopazarske tekstilne da se prijave za učešće u što većem broju.

„Ovo je prilika da se naši privrednici upoznaju sa uslovima učešća na tom Sajmu. Tako da očekujemo od delegacije iz Bosne da će im bliže dati informacije koje njih interesuju“, kazao je Kecap.

Sajam u Travniku biće održan od 28 do 30. maja. Učešće su najavile i velike firme poznatnih svetskih brendova. Načelnik opštine Travnik Admir Hadžiemrić sastao se i sa gradonačelnikom Novog  Pazara Nihatom Biševcem. Prvi čovek Grada je goste iz Travnika upoznao sa privrednim i turističkim  potencijalima ovog kraja.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops