A- A A+

Bespovratna sredstva za privrednike i početnike u biznisu

Predstavnci nevladine organizacije “Eneca” i Odeljenja za lokani ekonomski razvoj pri Gradskoj upravi Novog Pazara predstavili su konkurs programa “Pokreni se za posao” u okviru kog privrednici i početnici u biznisu imaju priliku da konkurišu za bespovratna sredstva u vidu opreme, čija je vrednost do milion dinara.

Ovaj program sprovodi se već dugi niz godina i do sada su na ovaj način podržani predstavnici različitih delatnosti, proizvodnje i usluga, ali i zainteresovani iz oblasti poljoprivrede. Punoletstvo, državljanstvo Republike Srbije i dobra odžriva poslovna ideja, neophodni su za prijavu na konkurs.

”Naravno, veliki plus je ukoliko vaša ideja podrazumeva neki element inovativnosti i ima elemente održivog razvoja. Takođe potrebno je da popunite i prijavni obrazac koji se nalazi na sajtu NVO Eneca”, kaže Jelena Petrović ispred NVO, “Eneca”.

Sredstva doniraju kompanija “Filip Moris” i nevaldina organizacija “Eneka”. Jedan od krajnjih ciljeva programa “Pokreni se za posao” je otvaranje novih radna mjesta ističe rukovodilac Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj grada, Jasmina Curić.

“Prvi cilj programa je smanjenje nezaposlenosti i podsticaj novih ideja u privatnom preduzetništvu”, rekla je ona.

Nevladina organizacija “Eneca” vodi računa i o kriterijumu rodne ravnopravnosti pa su brojni dosadašnji dobitnici sredstava pomoći bile žene, ali i brojni mladi ljudi. Podrška u okviru programa “Pokreni se za posao” ogleda se i u obuci za različite delatnosti koja će biti naknadno organizovana, ali je predviđena i pomoć za umrežavanje, povezivanje i sam nastup na sajmovima.

 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops