A- A A+

Скупштина усвојила Нацрт буџета за наредну годину

Одборници локалног парламента, гласовима већине усвојили су приједлог Нацрта буџета града Новог Пазара за наредну годину који је пројектован на нешто више од 2 милијарде и 568 милиона динара.

Како је и раније саопштио градоначелник Новог Пазара др Мехо Махмутовић буџет за наредну годину је рестриктиван али и развојни и социјално одговоран. Одговарајући на прозивке одборника опозиције градоначелник Махмутовић је истакао да су развој и штедња основни принципи на којима се заснива буџет за наредну годину коју је он окарактерисао као годину инфраструктурних улагања и развоја Новог Пазара.

Одборници су одлучили да Скупштина Новог Пазара као заједнички став бошњачких партија Државном вијећу тужилаца, Скупштини Србије и Влади упути протестно писмо због, како су истакли, кршења Уставом гарантованих права Бошњака приликом избора јавних тужилаца у Вишем и Основном јавном тужилаштву у Новом Пазару. На сједници је такође усвојен и приједлог Стратегије развоја спорта за период до 2018. године, те одлука о додјели пословних просторија Републичком заводу за статистику, као и новоснованом ЈКП “Паркинг сервис”.

Одлуком Скупштине града Љиљана Лешевић именована је за вршиоца дужности директорке Туристичке организације Нови Пазар умјесто данас смјењеног Радослава Киковића. За одборницу Санџачке демократске партије Амру Хоџић Јејну то је показатељ да власт води рачуна и о родној равноправности, али и да на одговорна мјеста долазе млади и школовани људи.

Одборници су усвојили и приједлоге о измјенама и допунама одлука о општинским административним таксама, те измјене и допуне одлуке о дозвољеној спратности за објекте који су у процесу легализације.

Извор: ртвнп.рс

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA