A- A A+

Расписан јавни позив за доделу грантова лицима из реадмисије

Град Нови Пазар је јуче расписао јавни позив за доделу новчаних грантова, грантова за изградњу кућа,  као и за обрзбеђивање грађевинског материјала, за лица из категорије интерно расељених и повратника по Споразуму о реадмисији. У понедељак 28. јануара текуће године, у свечаној сали Културног центра биће одржана инфо сесија за све заитересоване из наведених каегорија, који желе да аплицирају за неки од три врсте грантова.

“Све три врсте грантова односе се на интерно расељена  лица који повратнички статус имају по Споразуму о реадмисији из 2007. године. Сва три гранта додељује комисија која ће одлучивати о избору корисника по јасним критеријумима”, рекао је члан Градског већа Града Новог Пазара.

Економски грантови  лимитирани су на износ од 1500 еура, који је намењен лицима заитересованим за покретање сопственог бизниса и тај јавни позив, за разлику од друга два, трајаће тридесет дана.

“Јавни позив за друга два гранта трајаће 45 дана с обзиром на чињеницу да је прикуљање потребне документације нешто комплексније”.

Члан Градског већа Февзија Мурић верује да ће по окончању сесије у понедељак, број заинтересованих за грантове оправдати очекивања. Пројекат  који  спроводи Град Нови Пазар  у партнерству са хуманитарним друштвом “Мерхамет Санџак”, финансира Делегација Европске уније у Србији. 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops