A- A A+

Окончан пројекат Нови Пазар – нови послови

Презентацијом резултата у Културном центру, успешно је окончан тринаестомесечни пројекат  “Нови Пазар – нови послови. Пројекат вредан 200 000 еура, који су покренули Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ и Стална конференција градова и општина  у циљу запошљавању теже запошљивих категорија становниства, испунио је очекивања.

“Задовољни смо пвенствено јер је реч о озбиљном и захтевном донатору. Успели смо да реализујемо главни циљ – да отворимо нова радна места за теже запошљиве категорије становништва. Тридесет особа пронашло је посао код домаћих послодаваца, оформљено је 20 предузећа за која се надамо да ће прерасти у породични бизнис”, рекао је  вођа пројектног тима Февзија Мурић, подсећајући да  су у оквиру пројекта формирана и два социјална предузећа, а  24 лица прошла су кроз прогам доквалификације  преквалификације.

Пројекат је  реализован у  сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националном службом за запошљавање, Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва, Комесаријатом за избеглице и миграције РС,  и Ргионалном развојном агенцијом СЕДА. Окупљене на завршној презентацији поздравио је градоначелник Нихат Бишевац.

“Пројекат је за грађане Новог Пазар вишеструко користан.Отварање нових фирми, радна места код постојећих послодаваца и субвенције, само су део бенефита који су грађани остварили овим пројектом”, рекао је овим поводом градоначелник Нихат Бишевац, истичући да “Нови Пазар у тешким економским условима са којим се суочава цела земља и регион настоји да обезбеди што више нових радних места за суграђане”.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA