A- A A+

Данас заседа комисија за расподелу средстава медијима

Комисија за оцену пројеката пристиглих на основу јавног позива за суфинансирање медијских садржаја који је расписао Град Нови Пазар, заседа данас. Комисију која је такође формирана након расписивања јавног позива чине следећи чланови:  Слободан Радичевић, члан комисије  на предлог Медијске коалиције (НУНС, УНС, НДНВ, Локал пресс и Анем), Зоран Марјановић на предлог РАБ-а и Радојица Мали, ког је предложио ЦОМНЕТ.

Град је подржао је захтев Независног удружење новинара Војводине, Санџачког одбора за заштиту људских права и слобода и Академске иницијативе „Форум десет“  да делегирају представника цивилног друштва који ће пратити рад стручне комисије при њеном одлучивању о медијским пројектима пристиглим на конкурс за пројектно суфинансирање из локалног бужета.

„Нови Пазар је један од малобројних градова и општина у Србији, који је дозволио да представници цивилног друштва учествују у овом процесу у својству званичних посматрача. Оваква одлука је изузетно значајна због повећања транспарентности али и због чињенице да све комисије за оцену медијских пројеката прати прича да су непорофесиналне и да раде под притисцима. Моја улога јесете да испратим рад стручне комисије која заседа по истеку јавног позива. Након што евидентирам на који начин комисија ради и оцењује пристигле предлоге пројеката за 2019. годину, организацијама цивилног друштва и новинарским удружењима поднећу извештај о раду стручне комисије“, рекао је представник цивилног друштва Фахрудин Кладничанин.

Руководилац Одељења за информисање Хана Салихагић подсетила је да је данашњем заседању сручне комисије претходио јавни позив и да је поступак спроведен транспарентно.

„Све сте могли пратити на сајту Града, од расписивања позива, преко начина на који је формирана комисија. Цео поступак је вођен транспарентно, а тако ће бити до краја“, рекла је  Салихагић.

Предлог одлуке комисије за расподелу средстава у области јавног информисања Града Новог Пазара ће бити прослеђен Градском већу на одлучивање. Након доношења одлуке иста ће бити јавно саопштена.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops