A- A A+

Будилници за особе са оштећеним слухом

Град Нови Пазар донирао је члановима Удружења глувих и наглувих посебено дизајниране будилнике са вибрацијом што је, како кажу у овом удружењу, било неопходно за чланове.

“Добили смо будилнике са вибрацијом за петнаест наших чланова и веома смо захвални Градској управи и градоначелнику за овај гест. Ово ће нам у многоме користити “, рекао је предсједник Удружења глувих и наглувих у Новом Пазару, Захит Тутић.

Градоначелник Нихат Бишевац је током посјете удужењу разговарао са члановима о њиховом свакодневном животу и потешкоћама са којима се срећу појединци и само удружење. Он је рекао да Градска управа на овај начин жели да олакша свакодневно функционисање чланова удужења и да им се побољша квалитет живота.

“Град Нови Пазар ће и у наредном периоду, као и до сада, бринути о својим грађанима и свима онима којима је помоћ града потребна, како поједицима тако и удуржењима“, рекао је Бишевац.

Чланови удуржења су градоначелнику предочили бројне потешкоће и идеје за будуће пројекте И евнетуалну помоћ. Секретар Удуржења, Амела Аливодић, каже да је досадађња сарадња са Градом одлична и да се градоначелник брзо одазвао и испунио очекивања чланова овог удружења.

“Овај сат има посебан додатак који вибрира и предвиђено је да стоји испод јастука особе са оштеченим слухом. Многи од њих раде и имају дјецу која иду у школу тако да им је овакав будилник баш био потребан”, рекла је Аливодић

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA