A- A A+

Плакете и новчане награде за најбоље

Град Нови Пазар је по први пут ове године наградио најбоље ученике и наставнике основних и средњих школа, који су представљајући своју школу, генерацију и град на републичким и међународним такмичењима у 2018. освојили неко од прва три места. Град је ђацима и њиховим наставницима желео да на овај начин ода посебно признање. Плакете и новчане награде најуспешнијима уручио је градоначелник Нихат Бишевац.

„Из године у годину, препознавши значај образовања, улажемо све више у квалитет наставе, у услове рада ученика и наставника у школама на територији Новог Пазара. Образовање је највећа инвестиција у будућност сваког појединца али и целог града. Ви који нас знањем, и резултатима на такмичењима из различитих области науке најсветлија сте будућност заједнице. Честитам ученицима, наставницима и професорима али и директорима и свим вашим породицама, јер је резултате могуће постићи само заједничким радом, уз много труда и одрицања“, рекао је градоначелник Нихат Бишевац, истакавши да ће град наставити да се залаже за унапређење услова у којима ће се генерације ученика и студената образовати и усавршавати. Буџетом Града Новог Пазара за наредну годину опредељено је још више новца за образовање у односу на 2018.

Најбољим ученицима основних и средњих школа, њиховим наставницима и професорима који су заједничким залагањем остварили запажене резултате на републичким и међународним такмичењима у некој области уручене су новчане награде и плакете. За освојено 3. место на неком од такмичења републичког или међународног карактера, ученици основних и средњих школа награђени су са по 8 000 динара, сваки другопласирани добио је 9000 динара, а за најбоље, освајаче првог места град је ове године издвојио по 10 000 динара. Наставници и професори који су децу делегирали и припремали за такмичења, преузимајући на тај начин на себе веома одговоран задатак, награђени су са по 12 000 динара.

Град ће, како је најавио градоначелник Нихат Бишевац, од следеће године стипендирати и најбоље новопазарске студенте.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA