A- A A+

Са СКГО за јачи систем цивилне заштите на локалном нивоу

Споразум о сарадњи града Новог Пазара и Сталне конференције градова и општина допринеће подизању капацитета неопходних при реаговању у ванредним ситуацијама. Градоначелник Нихат Бишевац је, потписујући документ подсетио да је споразум о сарањи са СКГО на плану цивилне заштите „један од много корака предузетих како би животи и имовина грађана Новог Пазара били збринути у ванредним условима“.

За неколико претходних година, град се услед обилних падавина у више наврата суочио са полавама. Да би се спречило ново изливање река на подручју града, реализовано је више изузетно вредних пројеката, попут корићења и постављања брана. Сарадња са СКГО употпуниће настојање да грађани Новог Пазара који живе у приобалним подручјима буду поптуно заштићени од поплава.

„Желимо да ојачамо ваше ресурсе на плану реаговања у ванредним условима да би, ако се понове ситуације попут оне из 2014. године, спремно поступили у циљу заштите грађана и добара. Имајући у виду све очигледније климатске промене, јачање система цивилне заштите на локаном нивоу је нешто чему треба посветити пажњу, без обзира што би свако од нас волео да се нека искуства не понове“, рекао је Менаџер програма цивилне заштите СКГО, Дарко Дрндић.

Споразум потписан у Новом Пазару дефинише деветнаестомесечне активности и део је раније успостављене у изузетно успешне сарадње Града са Сталном конференцијом градова и општина.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA