A- A A+

Градоначелник обишао Завод за јавно здравље

Градоначелник Новог Пазара др Мехо Махмутовић данас је обишао просторије Завода за јавно здравље у конституисању. Заједно са директором др Шефадилом Спахићем констатовано је да је све спремно за отварање ове важне здравствене институције.

Завод за јавно здравље представљаће својеврстан центар који ће се бавити мерењем, анализом и праћењем микробиолошких, физичких и хемијских фактора животне средине који могу, посредно или непосредно, утицати на здравље. До сада је као институција постојао на регионалном нивоу само у Краљеву. На путу ка остварењу циља новопазарског здравства- формирању клиничког центра, отварање Завода за јавно здравље је незаобилазна фаза. Адаптиране просторије данас је обишао градоначелник др Мехо Махмутовић.

Конституисање Завода почело је у јуну ове године формирањем Управног одбора и усвајањем Статута, а адаптација просторија завршена је ових дана.

Завод за јавно здравље званично ће почети са радом свечаним отварњем до краја децембра, а пуним капацитетом од почетка наредне године.

Извор: ртвнп.рс

 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA