A- A A+

Награђени атлетичари на пријему код градоначелника

Данас су представници “РТС кроса” уручили Амели Терзић златник поводом освојеног првог места у укупном пласману на том кросу. Тим поводом, градоначелник Мехо Махмотовић је примио представкице кроса и Атлетског клуба Нови Пазар. Градоначелник је Атлетски клуб Нови Пазар назвао синонимом успеха нашег града. „Амела и Елзан су синоними за успех а посебно Амела је атлетско име на нивоу Европе. Ми смо пре неку годину, када је Амела била девојчица причали да ће бити успесна на Олимпијском играма 2016. у Бразилу. Елзан Бибић највеће појачање атлетског клуба. Он је са 16 годиина првак и у сениорској категорији.”, рекао је градоначелник. Он је даље навео да је Атлетски клуб јако добро организован и да се Нови Пазар труди да такмичарима обезебеди добре услове. “Већ следеће године Нови Пазар ће бити богатији за још један атлетски објекат тј. стадион где ћемо организовати разне спортске манифестације.”, рекао је градоначелник. Истакао је да резултати зависе и од тренера, а тренеру Рифату Зилкићу је ово 20 јубиларна европска медаља. “Град Нови Пазар као и увек тако награђује једнократном помоћу са 50 хиљада динара. Спортисти су најбољи прометери града. Насим пријатељима из РТС-а се захваљујемо и надам се да ћемо организовати крос и у Новом Пазару.”, закључио је градоначелник.

Амела Терзић се захвалила градоначелнику на пријему као и својој породици без чије подршке не би постигла све резултате. “Ово је била за мене веома успешна година и желим да своје знање пренесем на своје клубске другаре и захваљујем се кросу РТС-а на златнику који сам добила.”, рекла је Терзић. Елзан Бибић се такође захвалио градоначелнику на пријему. “Што се тиче РТС кроса то је за мене велико искуство са великим тркачима из Кеније. Што се тиче Европског првенства које се одржава у Јеру то је било искуство за наредно првенство.” рекао је Бибић. Рифат Зилкић је уз захвалност истакао да иако у Србији нема ниједног тренера који је освојио толико медаља да се неће зауставити на овоме. Пријему у Новом Пазару присуствао је и оснивач Кроса РТС-а Стеван Ковачевић, као и Александар Рајевац, генерални директор Ваљевске пиваре, која је спонзор те манифестације. Они су уручили награде Терићевој и Бибићу, укупним победницима овогодишњег кроса.

"Градоначелник Махмутовић и градска власт су стуб развоја српске атлетика, што потврђују резултати Амеле Терзић. Верујем да ће после изградње стадиона кренути још крупнијим корацима. Амела је истинска наследница Вере Николић, Снежане Пајкић и Слободанке Чоловић. Пред Елзаном је лепа будућност, а заслуге за све то припадају тренеру Зилкићу, који је поникао на Кросу РТС-а као такмичар и тренер", рекао је Ковачевић.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA